Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. novembra 2014
Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept)
Foto: pusta

Upiekla som kuracie prasia na jablkách a na cibuli, ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu.

2
porcie
20 minút
príprava
30 + 10 minút
na 170/200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks stredne veľká
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
2 strúčiky
2-3 PL
50-100 ml studená

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu som pokrájala na krúžky,..

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...ktorými som vyložila dno pekáčika.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká som umyla, prekrojila na štvrtinky, zbavila som ich stopky,...

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...jadrovníka,...

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pokrájala na plátky,...

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...ktoré som položila na cibuľu.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kuracie prsia som umyla, osolila...

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a našpikovala husto cesnakom.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ....položila som ich na jablká, zvyšok cesnaku som rozhodila po jablkách,...

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...kuracie prsia som ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením, podliala, olejom a vodou, prikryla som ich alobalom a piekla som ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, potom som ich dopiekla pri teplote 200 stupňov C asi 10 minút na funkcii gril pekne do červena a do chrumkava. Každý si odsleduje teplotu a čas pečenia podľa svojej rúry.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou na lôžku z cibule a jabĺk.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad z blízka: ide o veľmi chutné jesenné jedlo, kombinácia kuracieho mäska s cesnakom, cibuľou a jablkami, príprava jedla je takmer bez práce.

    Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

pusta1
@rulik , to vôbec nie je stehno, je tá časť kuracích pŕs, ktorá má hornú časť krídlovej kosti. ja najprv oddelím stehná, potom trup pozdlž hrudnej kosti preseknem zhora nadol cez chrbát na polovicu, a dostanem dve kuracie prsia vcelku aj s krídlovou kosťou, túto časť rozdelím priečnym rezom na časť s krídlovou kosťou - to je tá menšia časť kuracích pŕs a dolnú väčšiu časť.
toto je tá menšia časť s krídlovou kosťou z oboch pŕs vcelku.
marianne
ludia vam sa musi clovek aj zasmiat:-)) neznam kure se stehnem na prsou:-DDD Ja som si tiez @pusta v prvom okamihu myslela,ze je to stehno..ale ty musi s vediet ako si to porcovala,inak pekny recept.Mam velmi rada kombinaciu jablka-maso...
pusta1
@mijaita , také kura ani ja nepoznám :-)
pozri si kura zhora, ked mu odrežeš krídelká, tá časť kde je horná kosť sa volá kuracie prso s krídlovou kosťou /jej hornou časťou/ - horná časť kuracích pŕs.
a tá dolná časť s kosťou obojstranne je kuracie stehno :-)
teraz ž je úplne jasné, že si nikdy neporcovala celé kura :DDDDD
mariamka
tak nejak "kazdy sa musi odbavit",, ludia ved sa ozaj uvolnite a vypustite , nie su ine veci? nick @Pusta ma momentalne ciastocny BAN, moze pridavat recepty, ale komentovat nie, to len vysvetlujem ine dotazy, tento recept moze byt chutny, az na tych 155 fotiek jablk
pusta1
@marianne , však tak sa kura správne porcuje, máš dve menšie časti kuracích pŕs s krídlovou kosťou a dve väčšie časti kuracích pŕs bez krídlovej kosti , celkom spolu 2 celé kuracie prsia, ak ich nerozdelíš porcovaním :-)
veľmi ma potešila tvoja pochvala receptu :-)
viem, že aj ty máš rada kombináciu mäsíčka s jablkami .
dakujem za pochvalu.
1x pusta1
editam
Čo ste sa zjančili, alebo ste nevideli ešte kuracie prsíčko s kosťou? Z čoho potom robíte kyjevský kotlet, keď vôbec viete čo to je. Recept je pekný, je v poriadku. Žiadne stehno! Kura kupujem aj ja vždy celé a rozporcujem. Je to ekonomickejšie.
pusta1
@mariamka , ja dám spokojne aj 156 fotiek :-)))
to som celá ja.
prepáč, nemám ban :-)
však @hanak , @marcel83 , a další majú totálny BAN opakovane,
komentujú aj recepty pridávajú.
ty si taká bystrá, všímavá, milá, pozorná a uniklo ti to :-)
inak dakujem za pochvalu receptu.
pusta1
@editam , presne tak :-)
možno nevideli, možno len s pasiou rypkajú :-)))
tiež radšej porcujem celé kura, lebo je to veľmi ekonomické. tí, čo sa nevyznajú asi kupujú len hotové časti už upravené v obchode, inak by takú základnú vec vedeli :-)))
mám tu recept aj na Kyjevský kotlet a vykosťovala som ho sama, pravda, len čiastočne, lebo tento kotlet treba chytiť v hotovom stave práve za onú krídlovú kosť :-)
veľmi ma teší, že tebe sa recept páči, tak ako je :-)
dlkujem za ozrejmenie ostatným, že to nie je stehno, samozrejme dakujem aj za peknú pochvalu.
1x pusta1
mariamka
dakujem za pripomenutie, asi som to ozaj pisala, co je dobre na pamet? vy ste odbornicka, pisem redakcii casto, chcem to tu poludstit
jarunka
Na prvy pohlad som myslela, ze to je stehno, myslim si: pise prsia a na foto je stehno, asi sa pomylila :-) ja nikedy tiez tak rozrezem a niakedy ked chcem ma vacsie kridlo tak vyrezem a kridlom aj kusok prsa. Inak pekny recep, a dala by som si zemiakovu kasu, davno so nerobila.
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
Pani "kuchárka", ozrejmite mi prosím, aký je rozdiel v zemiakovej kaši a zemiakovom pyré. Ja som vodu nespomínala, spomínala som olej. Neviete čítať? Vodou podlievam aj ja - asi 1,5 dcl na celé kura.
pusta1
@jj1 , ty nevieš čítať, nepísala som o ničom inom, len o vode.
prečo by som aj mala DDDDD
pusta1
@marcel83 , ja Vás prosím o to isté DDDDD
však čo je pravda, to je pravda, však?
vykašlem sa na Vás z vysoka, ked sa vykašlete Vy na mňa!!! v tom prípade dohodnuté!
dakujem.
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
@pusta jasne že nie, lebo je to to isté, či? A je min vás ľúto. Spomínala ste v recepte olej. Vráťte sa na ZŠ, alebo vyhľadajte odbornú pomoc:

"kuracie prsia som ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením, podliala, @olejom a vodou"

krok 10.
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
@pusta1 Podľa toho Vášho linku, čo ste pridala, som Vám prvá napísala v neurčitku o 14. októbra 2014 o 10:44 a Vy ste mne zatykala hneď na to o 14. októbra 2014 o 11:55 , tak tu neklamte. Ostatne ako vždy. Znova opakujem, ak nechápete písanému textu, vráťte sa na ZŠ...

Neprovokujem, vyjadrila som sa k receptu. Pravdivo.
rela
jj1, tych primitivnych urazok uz stacilo a slusnosti treba naucit VAS! Kde beriete tu drzost osocovat niekoho MATKU?!
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
rela, pani mi tu začala drzo tykať a ja sa mám učiť slušnosti? Vy to máte asi tiež trocha pomýlené, nie? Komentovala som len výchovu, ktorú dáva spravidla rodič. Tu daná nebola.
rela
Treba komentovat recept, nie vychovu! Dolezite je, ze VY sa nemylite!
Pre samu zlobu v dusi, ste si asi nestihla vsimnut, ze na Vareche si ludia tykaju. To je z mojej strany vsetko.
aandulka
pekný recept, ukladám, pripomenulo mi to časy keď som bola začínajúca kuchárka, tiež som veľa experimentovala. Milé nektoré Varecháčky asi moc dietujete, keď ste také nervózne, život je krátky a krásny, nekazme si ho zlosťou a malichernosťou. Veľká vďaka za každý dobrý recept na fajné jedlo pri ktorom okreje duša človeka. S láskou Aandulka. Dávam 5*
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
@rela recept som komentovala ako prvá, ak ste si nevšimla.... tie útoky znova začali až potom a znova ich začala tá istá osoba - ako sledujem - pravidelne. Za to, že ja som písala o oleji a pani nevie čítať a začala o vode, ja nemôžem... Odo mňa tiež všetko. Pekný večer.
elef
aj mne sa recept paci,robila som aj plnene kuracie prsia s jablckami a salotkou myslim podla teba,vsetky tvoje recepty su vyborne,a komu sa nepaci nech necita ani nepozera,vsak len cakaju coho sa mozu chytit,aby mohli skritizovat,fuj ze Vas hanba nefackuje
honestka
Ze vas to bavi?!
Aj ked len nahodne sa tu clovek zacita do pridanych receptov s tym, ze mnohi co tu chodia sa chcu poucit, mnohi reaxovat ale da sa to pri takychto utokoch?

Dnesnemu Receptu ozaj nic nechyba;
Jedlo ako ho predstavuje autorka je chutne. Neviem, ako si mozete dovolit tvrdit, ze zemiaky su iba s vodou?
to uz mate nejake speci schopnosti chutnat aj virtualne?
Nezabudat na to, ze dnes je vela druhov zemiakov, ktore ani nevyzeraju ani nechutia jednako ked su uvarene.
Varim uz vela rokov, ale tvrdit, ze kasa je vymiesena bez masla alebo smotany by som si ozaj netrufala.

Necudujte sa tym, ktori odisli natrvalo alebo sa sem vracaju sporadicky prave kvoli tomuto, ze ked otvoria stranku su tu same hadky o nepodstatnych veciach!

@Pusta , ja si tiez sama porcujem kurence co je pre mna ekonomickejsie kedze ich kupujem na trhu a ked peciem alebo vyprazam - vzdy nechavam prsnu kost, pretoze maso je ovela chutnejsie. Jedine trup pouzivam pri priprave polievok.

Je mi ozaj smutno co sa stalo s touto strankou co nie je chybou nikoho ineho ako samotnych prispievatelov!
K inym veciam sa vyjadrovat dalej nebudem, ale uvedomte sa!
Je to otras ako sa vedu jednotlive komentare pod receptami hlavne u jednotlivcov na ktorych sa akoby caka co dnes pridaju a do coho si rypneme...
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
Ako si môžem dovoliť tvrdiť, že zemiaky sú iba s vodou? No tak, že nie som slepá. Tie zemiaky mlieko a maslo nevideli. Obyčajné rozcápané zemiaky, neúplne zliate z vody. Nevarila som jeden krát pyré....
jozka2
MOzno predviedla recept varechacom,ale maslo-olej nedala pre seba zo zdravotnych dovodov aj to sa moze stat.Naco ma omastit niekto jedlo,ked ho nesmie zjest.
sracz
Prsia, či stehno (Krídielko, alebo stehienko), mne je to "prašť jako uhoď", teda jedno! Tak ako viem, že na Tebou, @pusta milá, pripravenom jedle by som si pochutnal!
jozka2
jj1 ma pravdu,to pyre je sypke.Prisla som na to po precitani receptu od @sracz a zistila som,ze jeho zem.kasa ma inu konzistenciu,napadla ma farba zemiakov.Jeho su biele,Pusta ju robila zo zltych zemiakov a tie su vynikajuce ako plnka do vsetkeho mozneho,ale pyre posobi suche aj z pol kila masla.Viem to velmi urcite,rada ich pouzivam a casto pre ich chut,ale masielkom na cibulke do zlata uprazenej a zemiaciky iba pri miesani podusene a pri podavani poliate stavou.Na pyre sa hodia cervene zemiaky ak uz,ale nic sa nestane ak si ich urobime aj zo zltych,len inak potom reaguju.
1x jozka2
pusta1
@jarunka , to nič, môže sa stať na prvý pohľad každému :-)
aj ked stehno je už na prvý pohľad podstatne väčšie a má iný tvar.
som rada,že sa ti recept páči. :-)
dakujem za pochvalu.
finczi
Chuť jabĺčok môže byť v tomto jedle výborná, vyskúšam. Obľubujem jednoduchú prípravu jedál. Pokojný deň!
pusta1
@amia , teší ma, že tebe sa recept páči.
dakujem za pochvalu.
pusta1
@rela , presne tak.
treba komentovať recept.
vôbec nie je podstatné ani pre mňa, čo si TÁ PANI myslí a čo povie,
najmä ak sama žiaden recept nepridala :-)))
dakujem za tvoj výstižný komentár.
pusta1
@aadulka , pekne si to napísala a trafila si kliniec po hlavičke :-)))))
aj si ma krásne rozosmiala DDDDD dakujem za pochvalu receptu, uloženie do kk a za 5*
pusta1
@elef , keby ich hanba fackovala, tak by to nemohli robiť.
to oni, tí istí neustoja, aby nekomentovali a nečítali, čo sa im nepáči a pritom aké jednoduché - správne si im to vytmavila. :-)))
netušila som, že si už robila iný môj recept, som rada, že chutil :-)
teší ma, že aj tento môj recept sa ti páči.
dakujem za pochvalu a krásne uznanie celej mojej práce, je to pre mňa veľká česť, ktorá ma zaväzuje.
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
Hanba by mala v prvom rade fackovať Vás, drahá. Za tie všetky klamstvá , intrigy, ohovárania a zlobu. Ako príkad: keď neviete, kam z konopí, obvoláte "priateľov", aby Vás bránili (@honestka - tá sa tu neukáže, ako je rok dlhý, ale brániť príde, @srac , @micanela a podobní). To, že som ja nepridala recept nič nemení na tom, že variť neviem. Nemám potrebu sa chvastať.
Vyjadrila som sa k receptu a vy ste začala útočiť. Len sa bránim.
pusta1
@honestka - milá Hanka, hej, chodili by relaxovať a prísť si pozrieť dobrý recept, keby tu neboli takí, o ktorých píšeš aj ty.
k vôli nim mnohí odišli natrvalo alebo chodia len sporadicky a nie k vôli mne, ako ma často z toho obviňujú neprávom, mnohí slušní varecháči sa boja k vôli takýmto nespratníkom vôbec komentovať.
@Hanka , tiež porcujem a využívam jednotlivé časti kuraťa ako ty.
teší ma, že tebe sa recept páči.
k ostatnému si dovolím ťa citovať, lebo tam je všetko:
Je mi ozaj smutno co sa stalo s touto strankou co nie je chybou nikoho ineho ako samotnych prispievatelov!
K inym veciam sa vyjadrovat dalej nebudem, ale uvedomte sa!
Je to otras ako sa vedu jednotlive komentare pod receptami hlavne u jednotlivcov na ktorych sa akoby caka co dnes pridaju a do coho si rypneme...
@Hanka , dakujem Ti za všetko!!!
pusta1
@radost , hej, hľadajú s lupou aj chybu, ktorá v recepte nie je :-)
pravdu máš, nie jeden, ale viacerí :-)
sú ako smečka vlkov, ktorá ma chce roztrhať DDDDD
dakujem za tvoj pravdivý koment
1x pusta1
pusta1
Milý@sracz - ferikém drágám,
Krídelko alebo stehienko ako Louis de Funes
pekne si ma rozosmial DDDDD
viem, že ty by si určite oichutnal :-)
dakujem za pochvalu a za uznanie.
1x pusta1
pusta1
@micanela , ani mňa to už neprekvapuje :-)))
však ked im to stačí a robí dobre, tak nech DDDDD
som rada, že tebe sa môj receptík páči.
dakujem za pochvalu.
1x pusta1
micanela
@jj1 - tak toto nie! Ak chces ludi urazat, je to tvoj problem.
Nie som nikoho "priatel, ktory brani na zavolanie". Ak sa mi nieco paci, napisem. Nepoznam Pustu ani nikoho ineho z varechy.
pusta1
@finczi , tiež obľubujem aj jednoduchú prípravu jedál :-)
kombinácia jabĺčok a mäska nikdy nesklame.
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš.
dakujem za pochvalu.
1x pusta1
neposed
velmi pekny recept, paci sa mi takato kombinacia, ukladam.
3sandra3
úplne úžasná kombinácia... a skvelý recept... určite vyskúšam,,, dávam si do kk do rubriky - Chystám sa.
honestka
@jj1 ,: Mrzi ma, ze tento koment MUSIM prave tu pridat ale:

velmi zle si ma odhadla a prave kvoli takymto vyrokom a sudom to tu v poslednych mesiacoch zrejme aj tak vyzera. Par z vas si prevracia slovicka ako sa vam hodia a hlavny vyznam sa tak uplne strati v sume...
Kazdy kto je tu uz tych par mesiacov vie v com to lezi. Viaceri sme mali v minulosti konfrontacie s @Pustou a malokto ju asi podpori v tom ako reaguje na svoje komenty. Avsak je to jej povaha ktoru nikto z nas nemoze ziadat aby ju len na nase zelanie zmenila - je to jej vizitka a je nas TU vela ktorym tento sposob nesedi a ona o tom dobre vie. Nikto neziada aby sa zacala pretvarovat - to by malo pomohlo, mozno vsak zmenit sposob vyjadrovania sa by situaciu mohlo vylepsit.
Zatial vsak reci nepomohli takze je to v niecom mimo nas.
Ale to, co popisete pri jej receptoch je ozaj casto nedostojne. Mozno aj preto to vidim ze som tu len "obcas" ako si napisala a tak to viac bije do oci a su toho plne stranky Varecha sk - nech ju otvoris kedykolvek!

Ano, dobri varechaci odisli kvoli pohode ktora tu davno vladla, komenty vtedy boli casto napomocne oproti tym dnesnym, ale nezvladli sme to kvoli ludom ktori utocili nespravodlivo a casto pod pas!
Preto sa vy novo-prihlaseni necudujte ked sa spominaju stare dobre casy.

A Nehnevaj sa @jj1 , ty mi ozaj nemozes prikazovat kolkokrat v roku sa mozem tu objavit a uz vobec nie mna sudit v tom, o com moj koment je. Situaciu na stranke este vzdy poznam velmi dobre a vas novych ako postupne spoznavame tiez dost rychlo mozeme zaradit kde sa nam osobne hodi.

Preco neobhajit dobry recept nech ho poda ktokolvek hlavne ak sa jedna o jedlo ktore poznam dobre - vyjadrit sa snad mozem tak isto ako k ludom ku ktorym chcem bez toho aby mi bola prilepena nalepka sudu ci obhajoby a ak by som niekoho chcela "branit"- kedze som osobnost aka som - poviem to priamo.
= Tebe sa viac k tejto teme nemienim vyjadrovat.

Pusta ty prepac, ze je to znova tu pod tvojim receptom, ale inde jej nemam kde odpovedat, dakujem.
babkamt
krásna fotka lákavého kuriatka. Recept sa mi páči, ukladám, tebe dávam 5*
pusta1
@Hanka , to je v naprostej pohode u mňa, čo si napísala, nerob si starosti, preto že ty si nikdy nebola útočná, bola si veľmi objektívna a láskavá, v mojich začiatkoch si mi veľmi pomohla a usmernila ma, začo ti dakujem.
nechápem a nikdy nepochopím, prečo by so mala to množstvo bezmedzných urážok prijímať pasívne a v pokore, myslím si, že sa bránim plným právom.
áno som svojrázna, ale na nikoho ako prvá neútočím, nie som zákerná, ani zlomyseľná, nebonzujem redakcii a viem aj pochopiť a odpustiť.
viem si povedať svoj názor a stojím si za tým, čo poviem.
nie je vôbec pravda, že niekoho zvolávam telefonom, aby ma bránil, nikoho na vareche osobne nepoznám okrem jedného varecháča, ale to sem nepatrí.
varím pre nás doma, podľa našej chuti a skúšam aj nové recepty, ktoré nám doma chutia. nevnucujem ich nikomu, pridávam ich, lebo som ich odskúšala, viem, že sú dobré a možno niekomu sadnú, inému nemusia.
ak niekde pridám koment, tak je to pochvalný koment.
som rada, že ty @Hanka a @micanela ste sa ohlásili a samé povedali, že som vás nezavolala :-)
dakujem ti za všetko.
snehurka1
bravčovinka s jablčkami a s cibuľkou nemá chybu,často robievam podobný recept a rodina sa ide za ním potrhať.prajem všetko dobré a veľa daľších receptov.
leomax
Dajte už pokoj! Ja som presvedčený o tejto pravde :
, ako vždy, presahuje svojimi vedomosťami celú galaxiu. Nechápem ako si vôbec nejaká ... alebo nejaký... môžu o jej genialite pochybovať!!!!!!!!!!!!!
@pusta je proste slnkom našich dní, je hviezdou našich nocí! Je to pieseň škorvánka, je lupeň na jabloni, je to vánok, ktorý zaveje našou jarnou záhradou! A kto z Vás chce žiť bez tej príšernej @pusty ?
1 x
leomax
Prosím, kto mi poslal to prvé srdiecko, ozvi sa v TS, chcem sa poďakovať.
leomax
Už sú tam 4 srdiečka, nehanbite sa, puste neprezradím! Prihláste sa!!!!
leomax
tomaško zrejme sladko buvenka, keď nemaže. Ale aj tak, majte sa tu, zajtra, nie už dnes mám BAN...DDDDDD. Ten s klapkami na ušiach si to predsa nenechá ujsť.
marika21
Pyré zo zemiakov vyzerá veľmi pekne žltúčko. Zemiaky si myslím sú pekne sfarbené tak, ako má pyré na fotografii vyniknúť. Mäso je pekne, chutno upečené. Tiež na tanieri pôsobí chutno. Dala by som si a veľmi rada takú porciu s chuťou. Tiež som rada ak sa použijú jabľčka. Mám ich zatiaľ dosť. Bola dobrá úroda. Dostala som jabľčka aj od rodičov. Zajtra sa chystám podľa tvojho receptu @pusta upiecť. Dúfam, že môžem tykať. Veľmi sa mi recept páči. Kuracinka, zemiaky, jabľčka sú u nás oblúbené. Samozrejme jabľčka aj samostatne na desiatu,olovrant.*****
používateľ nemá avatar
jj1
jj1
@marika to nieje pyré, ale zemiaková kaša. Aspoň podľa autorky receptu - hneď druhý koment :P

Inak, ty si asi tiež pyré ešte nevidela. Toto sú "pučené zemiaky" s vodou. Pyré, ak je tam mlieko a maslo, je do biela (od mlieka). Nie žlté.





A preboha, čo je to "jabľčko"?
manya
@jj1 nemienim oponovať, moja realita - zasadili sme zemiaky odroda Adora, varný typ B, farba dužiny žltá, tvar oválny, ak si kuchárka ako uvádzaš pri svojom niku na Vareche, tak vieš o čom píšem, varím z týchto zemiakov zemiakovú kašu tak, že zemiaky po uvarení scedím, potom ich popučím, pridám maslo z kravského mlieka a neodstredené mlieko od susedove kravičky, kŕmenej aj trávou z našej záhrady a môžem ti čestne prehlásiť, lebo foto pridať neviem, že ani maslo ani mlieko farbu kaše zo zemiakov žltej dužiny na bielu nezmení. Pestovali sme zemiaky aj s bielou dužinou a kaša z nich bola biela pri použití domáceho masla aj mlieka.
a keď už reagujem tak aj k receptu @pusta aj moja svokra takto porcovala kura, krídlo vyrezala aj s hornou časťou pŕs, lebo chlapi kuracie prsia nechceli a keď boli s krídelkom tak to nejako do seba dostali, vraj im bolo suché, s jablkami a cibuľou robievam bravčové, pre jedného z tých chlapov varím a kuracie prsia dodnes nemusí;
pusta1
@neposed , som rada, že tebe sa recept a táto kombinácia páči :-)
dajkujem za pochvalu a uloženie do kk.
pusta1
@3sandra3 , hej, je to úžasná kombinácia :-)
tvoja pochvla ma teší, aj uloženie do kk.
dakujem ti.
pusta1
Milá@babkamt , tvoju pochvalu si veľmi vážim a úprimne ma teší.
dakujem za uznanie, uloženie do kk a 5*, najmä za pochvalu fotky, no snažím sa :-)
pusta1
@snehurka1 , súhlasím, každé mäsko s jablkami je úžasne chutná kombinácia :-)
aj moja rodina sa nevie dojesť takej dobroty :-)
dakujem ti za pochvalu, za nádherné želanie, hreje ma pri srdci :-)
aj ja tebe prajen to najlepšie a samé krásne recepty.
pusta1
@marika21 , aj u nás, nevieme sa prejesť takej dobroty :-)))
jéééj, už aj dnes robíš, to ma nesmierne teší :-)))
ty si ale rýchla, som rada, že som ťa inšpirovala:-)
dakujem ti za krásnu pochvalu, za uloženie do kk a 5*
pusta1
@manya , u nás sa o takto naporcované kuracie prsia, hornú časť s krídelnou kosťou, moji chlapi priam bijú, dolné ppripravujem na iný spôsob.
s tými zemiakmi máš úplnú pravdu :-)
tú žltú odrodu Adora sa mi málokedy podarí kúpiť, môžem potvrdiť, že je aj farebne a aj chuťovo vynikajúca.
dakujem za pochvalu a tvoj krásny komentár.
pusta1
@rela , krásne si ma rozosmial/a DDDDD
myslím si to isté a zdieľam tvoj názor :-)
dakujem ti.
annemarry
Masko vyzera vynikajuce a zamiakova kasa este lepsia,nezalezi ake zemiaky,ale ako chutovo ich pripravime a pusta je odbornicka.
marika21
@jj1 varila som zemiaky, pridala som maslo, mlieko. Zemiaky vôbec neboli biele. U nás vždy zemiaková kaša je žltá- nie biela. Máme aj jabľčka zlatý delícius, ak ich pridáš, tak je to tiež žlté. Sú zrelé, žlté. Ak len dozrievajú sú zelené. V septembri začínajú žltnúť. Sú veľmi dobré. Mne chutia veľmi. Majú sladkú chuť.
1x pusta1
pusta1
@annemarry , som rada, že tebe sa receptík páči a dokonca ma považuješ za odborníčku, to je milé od teba :-)
presne tak, treba chutne vedieť navariť.
dakujem za uznanie.
1x pusta1
bejaja
práve pre takéto "žabomyšie komentáre", ktoré vznikajú na vareche a snažia sa nachádzať chyby v receptoch, som obmedzila svoju účasť na vareche a prestala pridávať komentáre, ale toto mi nedalo, nie je to jedno či upečiem kuracie prsia s kosťou, alebo stehná, alebo iné časti s kuraťa, ale ak si všimnete rozporcované kura, ktoré mala pusta, pred prípravou, tak tam jasne vidieť, že sú s kosťou od krídla... a ešte k tej zemiakovej kaši, alebo k pyré...nie je to jedno či je biele, alebo žlté, či je vyšľahané s vodou, alebo s maslom a mliekom....ten kto má nejaké zažívacie problémy, alebo musí zo zdravotných dôvodov obmedzovať tuky, tak si ich vyšľahá bez masla a mlieka, alebo popučí. Určite výpek z ingrediencií, na ktorých sa piekli kuracie prsia je výborný a obsahuje tuk, dá sa ním poliať pyré, alebo zemiaková kaša, tým chcem povedať, že jedlo sa dá pripraviť chutne aj bez toho, aby sme to preháňali s tukmi - čiže tie zemiaky sa dajú vyšľahať bez masla a mlieka, alebo stačí s trochou mlieka, alebo vodou...nechcem sa opakovať,ale tí, ktorí ich musia obmedzovať ma pochopia a nezáleží na tom, či sú biele alebo žlté zemiaky, každá odroda má inú chuť... a ešte k tomu, kto sa venuje fotografovaniu, tak ma určite pochopí, že niekedy lom svetla pri fotení, môže ovplyvniť farby a žáleží aj od kvality fotoaparátov.
pusta, takto upečené kuracie prsia sú vynikajúce, pečiem aj ja kuracie mäso s jablkami, cesnakom a cibuľou, recepty mám od mojej babičky a prababičky, veľa tvojich receptov, ktoré pridávaš mi ich pripomínajú a varím podobne, možno sem tam s malou obmenou, pretože sa snažím obmedzovať tuky. Hlavné je, že to chutilo tvojim blízkym....
motyka
Nekomentujem diskusiu, ale mám otvorené ústa a "zíram". Čo sme to za ľudia?
Pusta, doteraz som "šupla" jablčko k mäsku, do šalátu, pomazánky, makovej plnky..... zlepšuje chuť mnohých jedál. Tak tento receptík je čosi super pre našu kuchyňu. A či to budem robiť z kuracích pŕs, stehien, alebo z bravčoviny, ako píše snehurka 1,to nie je pre mňa podstatné. Už sa mi zbiehajú slinky. A super, že v jednom pekáči. Díky za nápad.
pusta1
@bejaja , vo všetkom máš obrovskú pravdu :-)
dakujem ti za pochvalu a tvoj otvorený komentár.
1x pusta1
pusta1
@motyka , tú diskusiu vonkoncom netreba komentovať, však sa iba sami odprezentovali, akí sú a čo vedia, o čo im ide :-)
mne ublížiť nedokážu, ani tí "pseudokuchár"i, čo nielenže sami nevedia kura pitvať či porcovať, ale ani naporcované kusy správne rozoznať :-)
áno, jablko ide výborne k mäsu, tak k bravčovému ako aj ku kuraciemu.
som rada, že sa ti môj receptík páči, určite budeš veľmi spokojná, je to výborný recept, ktorý ťa nesklame, za to ručím :-)
dakujem ti za pochvalu a pekné hodnotenie.
1x pusta1
sashan
Dnes som robila na obed,piekla som rozporcované kuriatko.Veľmi nám chutilo.Ako prílohu som dala mrkvový šalát s čerstvým jablkovým kompótom.Ďakujem za dobrý tip,myslím,že toto jedlo budem variť častejšie.
luclup
Pri rozmyslani co uvarit, a podla stavu zasob som si zadala do vyhladavania kura cibula, do oka mi padol tento recept, vyskusala som a je to uzasne ! :-) Pridala som aj medvedi cesnak a ako prilohu som zvolila bulgur a salatik :-) Vdaka za recept, pridavam aj foto ^^


redakcia
@Luclup (7.4.2017 13:07)

Odpoveď autorky receptu: @Luclup , na Varechu už vôbec nechodím, nakukla som len náhodou a aké milé prekvapenie od teba :-) Dakujem za vyskúšanie receptu, úžasnú fotografiu a krásne sprievodné slovo :-) Prajem ti chutné varenie aj do budúcna, aby tvojim stravníkom veľmi chutilo :-)