Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom fotorecept

katarina22 - bez fotkykatarina22, 15. septembra 2016

Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný, vhodný na rýchle a chutné obedy.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 ks väčšie
100-120 g
na posypanie
Cesnakový dip:
125 g
1 ČL
1 ČL
4-5 strúčikov
Zeleninová príloha:
 ľubovoľná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku som si zapla rúru , dala ju vyhriať na 180 °C. Recept je tak rýchly, že skutočne na začiatku môžme smelo hneď zapnúť rúru. Kuracie prsia som si očistila, z oboch strán osolila a poukladala som ich na plech. Zemiaky som si nakrájala a naukladala medzi kuracinku. Mäsko som dôkladne potrela rozpusteným maslom, zvyškom masla som pokvapkala aj zemiaky.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky som osolila , posypala rascou, kuracie som posypala parmezánom. Kvalitný parmezán je naozaj výrazný syr, preto ho veľa netreba, aj keď ja ho mám veľmi rada, preto som ho dala viac. Podliala som to 1 dcl vody a prikryla som to alobalom. Takto pripravené mäso som nechala piecť 30 minút.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa mäso pieklo, začala som pripravovať cesnakový dip. Nikdy som ešte žiadny neskúšala, ale tento je ozaj vynikajúci. Našla som ho v kuchárskej knižke, na ktorú už u mňa sadal prach.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na prípravu dipu zmiešame jogurt, med, horčicu, cesnak (mala som pripraveného viac , ale dávala som ho postupne a úplne stačí 4-5 strúčikov). Dochutíme to soľou a štipkou čierneho korenia. Dip dáme odstáť do chladničky, aj keď len na chvíľku.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na zeleninovú prílohu som použila mrkvu , petržlen, cibuľu a cuketu. Všeobecne koreňová zelenina pripravená len na masle je veľmi chutná.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som si rozpustila maslo, pridala najskôr mrkvu a petržlen a nechala za občasného miešanie asi 5-7 minút na panvici. Neskôr som pridala cuketu a cibuľu (cibuľu preto neskôr, pretože mám rada, ak nie je úplne namäkko). Zeleninu som posolila a pridala som k nej asi 2-3 PL sójovej omáčky (ale každému podľa chuti samozrejme).

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 30 minútach som mäso vytiahla z rúry , dala som dole alobal a vrátila na 5 minút do rúry.

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A o 5 minút hotovo. Dip vychladený, zeleninka hotová , mäsko tiež. Dobrú chuť :)

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: