Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu

Autor receptu: nonna

Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve tak, akým je pre nás celý orientálny svet. Pečienky ako nie práve najzdravšia potravina, okrem skutočnosti, že obsahujú B-vitamíny a ubichinón /koenzým Q10/, keďže sú orgánom pre degradáciu jedov, splodín metabolizmu, antigénov, sú vyvážené zeleninou a štipľavými látkami papriky, ktoré povzbudzujú pečeňové bunky k činnosti a tým k rýchlejšiemu odbúravaniu nežiadúcich látok.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpálime polovicu množstva masla a osmahneme na ňom do sklovita na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. pridáme rascu, kurkumu, premiešame a hneď pridáme fazuľku pokrájanú na 1,5cm dlhé kúsky a papriku, ktorú sme predtým zbavili jaderníka so stonkou a nakrájali na tenšie kolieska.
  2. Necháme na masle cca 2-3 minúty, aby zelenina mierne zvädla. Potom pridáme pretlačené cesnakové strúčiky, rajčinu pokrájanú na tenšie mesiačiky a zalejeme práve takým množstvom predhriatej vody, aby zelenina bola zaliata. Osolíme a necháme dusiť 7 minút.
  3. Potom k nej opatrne primiešame 2 polievkové lyžice jogurtu zmiešaného predtým s jednou čajovou lyžičkou solamylu, kečupom a horčicou. Necháme variť ešte 3 minúty.
  4. Vajíčko rozhabarkujeme, vmiešame doň zbytok jogurtu, 2 čajové lyžičky múky a zbytok solamylu tak, aby nevznikli hrčky a nakoniec mätu.
  5. Pečienky ak sú veľké, prerežeme na dve časti, pokvapkáme šťavou z kvaseného citróna z oboch strán a z oboch strán ich prudko opečieme na druhej polovici rozpáleného masla.
  6. Zalejeme jogurtovo-vaječnou zmesou a upečieme omeletu. Rozkrojíme ju na štyri časti a prekryjeme jogurtovo-zeleninovou zmesou.
  7. Kvasený citrón: Zvaríme vodu s väčším množstvom soli, necháme vychladnúť. Citrón dôkladne umyjeme a narežeme pozdĺžne na štyroch miestach tak, aby sa nerozpadol. Vložíme ho do kameninovej alebo sklenej nádoby, zalejeme nálevom, dobre zavrieme a necháme v chladničke 3-4 týždne.