Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke fotorecept
Foto: prextid
kuracie pečienky môj výmysel a chutí fajn
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks (5g) |
|
2 ks (3g) |
|
2 ks (1g) |
|
2 ks (2g) |
|
2 ks (1g) |
|
6 ks (1g) |
|
5 ks (1g) |
|
1 ks (0.1g) |
|
15 ks (0.02g) |
|
3 ks (10g) |
|
1 ks (500g) |
|
1 ks (2g) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Nalejeme do rajničky slzu oleja aby bolo dno rajničky zaliatete olejom, zapneme a necháme rozohriať, pridáme bylinky bazalku tymian a saturejku miešame... v tej chvíli pridáme aj paradajvôčky nakrajané na drobno a miešame
-
2
Keď to trochu premiešame pridáme Kuracie pečienočky a premiešame v tejto fáze pridáme cesnak poprášime pridáme papriku sladkú,korenie mleté,rascu celú a soľ to chce len odhad na to ako pridať na to netreba nič len cit
-
3
Ked to premiešame a necháme chvílu prejsť chuťami zalejeme vodou a necháme variť keď zovrie voda pridáme bobkový list aspoň 5 ks čierne korenie celé aspon 6ks stíšime a necháme variť
-
4
a všetko je hotové podávame si to z rožtekami alebo s cestovinou ryžou atď
-
5
použité ingrediencie
Na obrázku č. 2 je vidno pečienky už očistené a nakrájané... horké bývajú ak je v nich pozostatok žlče - zelené cestičky - tie treba odstrániť.
Ja som objavil saturejku len tohto roku kúpil som si semiačko na jar a prvý krát som si ho nasadil vyrástla mi saturejka a som sa do nej zamiloval tak krásnu vônu som v bylinkách ešte nikdy necítil.nespomenúc tymián Bazalku atd proste saturejka je niečo čo ma sere že som to nevedel že aj tak aromatické niečo je ....
Presne tak eviana jedine tak zhorknú ak si nedáš pozor na žlč na žilky ktoré tam ostanú sú lahko identifikovatelné proste ich tam vidno ako nežiadúce pozostatok pri spracovaní tými čo za málo penazí robia čo môžu ale niekedy je to tak a tým sa ja nezaoberám len sa vytešujem