Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke fotorecept

prextid - fotkaprextid, 23. septembra 2013
Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept)
Foto: prextid

kuracie pečienky môj výmysel a chutí fajn

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (5g)
2 ks (3g)
2 ks (1g)
2 ks (2g)
2 ks (1g)
6 ks (1g)
5 ks (1g)
1 ks (0.1g)
15 ks (0.02g)
3 ks (10g)
1 ks (500g)
1 ks (2g)
1 ks




Postup

  1. 1

    Nalejeme do rajničky slzu oleja aby bolo dno rajničky zaliatete olejom, zapneme a necháme rozohriať, pridáme bylinky bazalku tymian a saturejku miešame... v tej chvíli pridáme aj paradajvôčky nakrajané na drobno a miešame

    Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď to trochu premiešame pridáme Kuracie pečienočky a premiešame v tejto fáze pridáme cesnak poprášime pridáme papriku sladkú,korenie mleté,rascu celú a soľ to chce len odhad na to ako pridať na to netreba nič len cit

    Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked to premiešame a necháme chvílu prejsť chuťami zalejeme vodou a necháme variť keď zovrie voda pridáme bobkový list aspoň 5 ks čierne korenie celé aspon 6ks stíšime a necháme variť

    Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a všetko je hotové podávame si to z rožtekami alebo s cestovinou ryžou atď

    Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    použité ingrediencie

    Kuracie pečienky na bazalke tymiane a saturejke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ailuj82
pečienka sa musí najskôr očistiť, inak bude horká. A solí sa až nakoniec, lebo stvrdne... Inak to môže byť dobré... :)
izabella929
@Prextid...toto jedlo ma veľmi zaujalo z dvoch dôvodou, že milujem pečienky na všetky spôsoby a tiež, že sa tam nachádza moja najobľúbenejšia bylinka saturejka...milujem jej vôňu v každom jedle, do ktorého patrí...tento rok ma sklamala, lebo mi vyschla...ale používam namiesto čerstvej saturejky bulharské korenie,,Čubricu,, jedlo muselo byť úžasne chutné...)
eviana
Ejha, ďalší šikovný chlap, ktorý varí... milý @prextid , vitaj na Vareche a var koľko vládzeš, teším sa na Tvoje ďalšie recepty, ak budú tak skvelé ako tento, super... Muselo to byť úžasne voňavé a chutné - čerstvé bylinky jedlo krásne prevoňajú. Pečienky mám veľmi rada a každý nový recept ako na ne mi spraví radosť... ďakujem :)
eviana
@ailuj82 , pri kuracích pečienkach nehrozí, že stvrdnú vplyvom soli, ak stvrdnú tak preto, že sa varili pridlho. To o čom píšeš platí pri bravčovej, hovädzej či divinovej pečeni :)
Na obrázku č. 2 je vidno pečienky už očistené a nakrájané... horké bývajú ak je v nich pozostatok žlče - zelené cestičky - tie treba odstrániť.
prextid
Presne tak eviana jedine tak zhorknú ak si nedáš pozor na žlč na žilky ktoré tam ostanú sú lahko identifikovatelné proste ich tam vidno ako nežiadúce pozostatok pri spracovaní tými čo za málo penazí robia čo môžu ale niekedy je to tak a tým sa ja nezaoberám len sa vytešujem
prextid
izabella929, dnes 15:09
Ja som objavil saturejku len tohto roku kúpil som si semiačko na jar a prvý krát som si ho nasadil vyrástla mi saturejka a som sa do nej zamiloval tak krásnu vônu som v bylinkách ešte nikdy necítil.nespomenúc tymián Bazalku atd proste saturejka je niečo čo ma sere že som to nevedel že aj tak aromatické niečo je ....
prextid
ailuj82, dnes 11:41 očistiť áno... od žlče ak je nedokonale očistená ale soliť možeš aj skôr ako na konci to neplatí u karacej pečienke u akého kolvek masa áno bez debat
prextid
eviana
Presne tak eviana jedine tak zhorknú ak si nedáš pozor na žlč na žilky ktoré tam ostanú sú lahko identifikovatelné proste ich tam vidno ako nežiadúce pozostatok pri spracovaní tými čo za málo penazí robia čo môžu ale niekedy je to tak a tým sa ja nezaoberám len sa vytešujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia