Foto: adkas
Toto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su Zobraziť celý popisToto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su nasiaknute uzasnou pomarancovou omackou. Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
na vyprážanie |
|
|
|
|
|
Na cestíčko: | |
1 ks |
|
1/4 šálky |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1/4 šálky |
|
1/2 PL |
|
Na pomarančovú omáčku: | |
z 1 veľkého pomaranča |
|
1 - 2 ČL |
|
3 PL (príp. voda) |
|
1/4 ČL (u mňa aj zopár chilli lupienkov) |
|
1 PL |
|
5 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Okrem toho: | |
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 - 2 ČL |
|
1 - 2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom. Odlozime bokom.
- 2
Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili.
- 3
Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanym v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.
- 4
Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky.Urcite nevynechajte ani jednu z tychto dvoch surovin. Dodavaju tomuto jedlu ten spravny smrnc co sa chute tyka. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@adkas krasny, jednoduchy recept...
chutilo nám, môžem len odporúčať, ďakujem, @adkas