Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke

adkas - fotkaadkas, 5. októbra 2014
Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke
Foto: adkas

Toto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su Zobraziť celý popisToto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su nasiaknute uzasnou pomarancovou omackou. Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 na vyprážanie
Na cestíčko:
1 ks
1/4 šálky
2 PL
1/2 ČL
1/4 šálky
1/2 PL
Na pomarančovú omáčku:
z 1 veľkého pomaranča
1 - 2 ČL
3 PL (príp. voda)
1/4 ČL (u mňa aj zopár chilli lupienkov)
1 PL
5 ČL
2 ČL
1 ČL
Okrem toho:
2 PL
2 strúčiky
1 - 2 ČL
1 - 2 ks
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom. Odlozime bokom.

  2. 2

    Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili.

  3. 3

    Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanym v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.

    Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke  - obrázok 3
  4. 4

    Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky.Urcite nevynechajte ani jednu z tychto dvoch surovin. Dodavaju tomuto jedlu ten spravny smrnc co sa chute tyka. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!

    Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke  - obrázok 4

Diskusia k receptu

salinka
Tak k tomuto sa musím donútiť, aj keby sa mi nechcelo. To bude úspech:-)
sojka202
mňam...keď si to ukuchtím, budem s oblizovať za ušami ešte na druhý deň
frezia
Vyzera to velmi dobre, stoji to za vyskusanie.
tinca
robievam na striedačku aj s grepom,alebo v kombináciii s pomarančom, super jedlo:)
zuzanka1367
Tak ja som do akurát dovarila, nedalo mi to nevyskúšať. Skvelé!!! Sezam som pridalo do cestíčka a dala som za lyžičku Habanera, ostatné podľa receptu. Ďakujem za výborný recept. 5*
alex37
páči sa mi, pomaranče kuracinka....dobrá kombinácia :-)
adkas
dakujem pekne za vsetky vase komentariky....toto maso je viackrat odskusane a z roznych zdrojov pochvalene, takze mozem skutocne odporucat......
jarunka
Tento recept som hladala, jedla som to v rest. Chcela som to vyskusat podla chuti, ktore som tam citila, tak toto mi prislo vhod. Vdaka :-)
salinka
Ja som to tušila...je to výýýborné. Ďakujeme pekne za recept, bude u nás častejšie:-)


tiginko
aj z morčacích pŕs je to vynikajúce, ďakujem za dnešnú inšpiráciu na obed

kukulienka71
Mala som chuť na niečo takéto, tak vyťahujem z KK aj staršie recepty, aby som na nikoho nezabudla:-)
chutilo nám, môžem len odporúčať, ďakujem, @adkas






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia