Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke

adkasAdkas, 55 ročná žena, Chippenham , UK, 5. októbra 2014 19:43
Ďalšie jej recepty »

Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke Foto: adkas

Toto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su nasiaknute uzasnou pomarancovou omackou. Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame.

2
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 na vyprážanie
Na cestíčko:
1 ks
1/4 šálky
2 PL
1/2 ČL
1/4 šálky
1/2 PL
Na pomarančovú omáčku:
z 1 veľkého pomaranča
1 - 2 ČL
3 PL (príp. voda)
1/4 ČL (u mňa aj zopár chilli lupienkov)
1 PL
5 ČL
2 ČL
1 ČL
Okrem toho:
2 PL
2 strúčiky
1 - 2 ČL
1 - 2 ks
podľa potreby
podľa potreby
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom. Odlozime bokom.

  2. 2

    Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili.

  3. 3

    Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanym v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.

    Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke  - obrázok 3
  4. 4

    Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky.Urcite nevynechajte ani jednu z tychto dvoch surovin. Dodavaju tomuto jedlu ten spravny smrnc co sa chute tyka. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!

    Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke  - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist