Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke

Autor receptu: adkas

Toto je take dobre. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Vyprazene kuracie prsia su nasiaknute uzasnou pomarancovou omackou. Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom. Odlozime bokom.
  2. Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili.
  3. Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanym v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.
  4. Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky.Urcite nevynechajte ani jednu z tychto dvoch surovin. Dodavaju tomuto jedlu ten spravny smrnc co sa chute tyka. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!