Kuracie inšpirované Šuei-ču-žou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Prišiel mi mailom recept, tak som skúsila s menšími úpravami, takže sa netvárim, že je to originál, ale dobré rady sú vítané.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Oproti pôvodnému rcp som urobila nejaké úpravy: pridala som chilli, miesto kapusty som použila rímsky šalát, lebo som ho potrebovala minúť, pridala som trochu sójovej omáčky, nedala som wei-su, lebo mne to smrdí. Ráno som urobila marinádu
  2. Kuracie prsia som nakrájala na rezance a dala marinovať asi na 3 hod. Nesolila som, aj keď v rcp bola aj soľ. Ja ju dám neskôr.
  3. Do rozpáleného woku som dala olej a do horúceho mäso, ktoré som teraz osolila a prudko som opekala v troch dávkach, aby sa mi hneď zatiahlo
  4. Mäso som vyberala do misky
  5. Trochu oleja z woku som odliala a vhodila som nakrájaný šalát, vôbec to neprskalo :-)
  6. Za pár sekúnd som pridala aj špenát
  7. Asi za pol minúty som vrátila do woku mäso, ochutila som soľou, sójovou omáčkou, ryžovým vínom a sečuánskym korením
  8. Nakoniec som pridala ešte máčaný škrob a prevarila cca 2 min., hotové
  9. V záhrade už moc toho na ukazovanie nie je, tak aspoň kvitnúci rozmarín