Kuracie inšpirované Šuei-ču-žou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Prišiel mi mailom recept, tak som skúsila s menšími úpravami, takže sa netvárim, že je to originál, ale dobré rady sú vítané.
4 porcie |
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Oproti pôvodnému rcp som urobila nejaké úpravy: pridala som chilli, miesto kapusty som použila rímsky šalát, lebo som ho potrebovala minúť, pridala som trochu sójovej omáčky, nedala som wei-su, lebo mne to smrdí.
Ráno som urobila marinádu
- Kuracie prsia som nakrájala na rezance a dala marinovať asi na 3 hod. Nesolila som, aj keď v rcp bola aj soľ. Ja ju dám neskôr.
- Do rozpáleného woku som dala olej a do horúceho mäso, ktoré som teraz osolila a prudko som opekala v troch dávkach, aby sa mi hneď zatiahlo
- Mäso som vyberala do misky
- Trochu oleja z woku som odliala a vhodila som nakrájaný šalát, vôbec to neprskalo :-)
- Za pár sekúnd som pridala aj špenát
- Asi za pol minúty som vrátila do woku mäso, ochutila som soľou, sójovou omáčkou, ryžovým vínom a sečuánskym korením
- Nakoniec som pridala ešte máčaný škrob a prevarila cca 2 min., hotové
- V záhrade už moc toho na ukazovanie nie je, tak aspoň kvitnúci rozmarín