Kuracia pečienka po gazdovsky

Autor receptu: nyja

4 - 5
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať. Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky, vegety, papriky, majoránky a korenia. Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou. Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Viaceré pečienky obalíme iba v múke (nebaliť do slaniny) a zastrčíme do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou.
  2. Na pečienky rozložíme plátky pokrájaného jablka, niektoré zastrčíme medzi pečienky a nakoniec všetko prikryjeme plátkami slaniny, ktoré posypeme trochou rasce. Dáme do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme. Slaninu prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme.
  3. Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka.