Kuracia pečeň (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom cesnaku. Mali sme z predošlého dňa kmínovú polievku. Takže dnešný obed
bol bleskovo na stole. Zo 100 g pečene som si zarobila halušky do polievky.
Postup
- Najprv som pečeň umyla, vyrezala som kanáliky, papierovou utierkou som ju vysušila. Usušenú som ukladala na tanier. Dala som variť zemiaky.
- Na tanieri som usušenú pečeň posypala mletým čiernym korením, majoránkou a sušeným cesnakom. Nesolila som ju.
- Na panvici som rozpustila asi 50 g masla, pridala som olivový olej. Do horúceho som vložila pečeň. Opiekla som ju z oboch strán. Raz som ju otočila. Netreba ju dlho piecť. Pozor, potvora, prská:-)
- Uvarené zemiaky som scedila, pokropila troškou výpeku, posypala petržlenovou vňaťkou. Pridala som na tanier upečenú kuraciu pečeň. Na tanieri som pečienku osolila. Dobrú chuť.