Kuracia pečeň (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom cesnaku. Mali sme z predošlého dňa kmínovú polievku. Takže dnešný obed bol bleskovo na stole. Zo 100 g pečene som si zarobila halušky do polievky.

40 minút
príprava

Postup

  1. Najprv som pečeň umyla, vyrezala som kanáliky, papierovou utierkou som ju vysušila. Usušenú som ukladala na tanier. Dala som variť zemiaky.
  2. Na tanieri som usušenú pečeň posypala mletým čiernym korením, majoránkou a sušeným cesnakom. Nesolila som ju.
  3. Na panvici som rozpustila asi 50 g masla, pridala som olivový olej. Do horúceho som vložila pečeň. Opiekla som ju z oboch strán. Raz som ju otočila. Netreba ju dlho piecť. Pozor, potvora, prská:-)
  4. Uvarené zemiaky som scedila, pokropila troškou výpeku, posypala petržlenovou vňaťkou. Pridala som na tanier upečenú kuraciu pečeň. Na tanieri som pečienku osolila. Dobrú chuť.