Kuracia paštéta v mandľovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná jemne nasolíme, potrieme olejom a dáme upiecť domäkka. Medzičasom očistíme cibuľu a najemno ju nasekáme. Na panvicu vložíme maslo, trochu prilejeme olej, aby maslo nezhorelo, vložíme cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme prekrájanú kuraciu pečeň.
  2. Po upečení a vychladnutí mäso oberieme od kosti (bez kože) a vložíme do mixéra. Osolíme, okoreníme a dáme mixovať na jemnú masu. Pridávame biele víno, smotanu a pečeň a necháme dobre premiešať, aby sa suroviny spojili. Vhodnú formu vylejeme studenou vodou (aby sa fólia lepšie prilepila) vystelieme potravinovou fóliou a naplníme pripravenou zmesou. Pred uzavretím dvakrát-trikrát buchneme formou o stôl, aby sme sa zbavili prebytočného vzduchu a zabalíme.
  3. Takto naplnenú formu vložíme do pekáča do polovice naplneného vodou (takzvaný vodný kúpeľ) a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C asi na 20 minút. Po vychladnutí nakrájame na porcie a pred podávaním obalíme v mandľových lupienkoch. Vhodná príloha je domáci chlieb alebo opečená hrianka.