Kuracia huspenina

Autor receptu: varticek

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme. Necháme vychladnúť.
  2. Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok necháme rozmraziť. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Vývar zohrejeme, ochutíme octom, soľou a peprom. Želatínu vytlačíme a rozpustíme vo vývare.
  3. Šesť menších okrúhlych formičiek vypláchneme studenou vodou a do každej nalejeme trochu vývaru. Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Do formičiek navrstvíme mäso, paradajky, hrášok a nasekanú petržlenovú vňať. Doplníme zvyškom vývaru a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním formičky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vyklopíme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a smotanou, ktorú sme dohladka rozmiešali s mletým peprom.