Kuracie prsia

Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Ľahký a rýchly obed či večera.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
  2. Každý plátok narežeme (nie úplne prerežeme) na polovicu, aby vznikol dlhy pásik.
  3. Prsia dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti, ja som dala soľ, korenie a sušený cesnak a cibuľu. Premiešame rukou a necháme cca 1/2 hodiny postáť.
  4. Zatiaľ umyjeme špargľu a odrežeme jej drevnaté konce. Každú špargľu omotáme plátkom slaninou a pásikom kuracieho mäsa. Poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C cca 25 minút.
  5. Ako prílohu som spravila kašu z batatov a dresing z kyslej smotany ochutený lyžicou majonézy, korením, pažítkou a citrónovou šťavou. Dobrú chuť.