Kuracie prsia
Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept)
Autor receptu: petullka
Ľahký a rýchly obed či večera.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
- Každý plátok narežeme (nie úplne prerežeme) na polovicu, aby vznikol dlhy pásik.
- Prsia dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti, ja som dala soľ, korenie a sušený cesnak a cibuľu. Premiešame rukou a necháme cca 1/2 hodiny postáť.
- Zatiaľ umyjeme špargľu a odrežeme jej drevnaté konce. Každú špargľu omotáme plátkom slaninou a pásikom kuracieho mäsa. Poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C cca 25 minút.
- Ako prílohu som spravila kašu z batatov a dresing z kyslej smotany ochutený lyžicou majonézy, korením, pažítkou a citrónovou šťavou. Dobrú chuť.