Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte fotorecept

pusta - fotkapusta, 20. júla 2014
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept)
Foto: pusta

Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké, chuťovo vynikajúce a šťavnaté jedlo, dnes to bol korenený kurací steak, marinovaný v jogurte, príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

1
porcia
10 minút
príprava
15 + 10 minút
na 190 horný a dolný oh °C

Suroviny

2 ks
150 ml (neochutený)
 podľa chuti (čerstvo nastrúhaný)
cca 0,5 cm kus (nastrúhaný)
2 strúčiky (nastrúhaný)
1 pl (nasekaná)
1 pl
1 pl
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...horizontálne po dĺžke som ich na plocho rozkrojila asi v polovici do tvaru motýľa, roztvorila, po oboch stranách osolila a okorenila, nechala som ich odpočívať, kým som pripravila marinádu z jogurtu.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky som čerstvo nastrúhala muškátový orech,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...nastrúhala som čerstvý zázvor,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...cesnak, pridala som posekanú čerstvú petržlenovú vňať,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... Erös Pista - domáci pálivý krém, recept mám tu na vareche...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..domácu paradajkovú šťavu,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...domáci biely extra hustý biely neochutený jogurt, vyrábam si ho sama podľa receptu od @diabambulka - lepší nepoznám a vyskúšala som viac receptov, všetky boli dobré, ale tento je bezkonkurenčne najlepší, odporúčam každému pripraviť si ho doma podľa jej receptu...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pripravila som citrónovú šťavu, ktorou som celé ešte dochutila,...

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...poriadne zmiešala a marináda na kurací steak bola hotová.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Kurací steak som obalila husto marinádou, vložila som ho do pekáčika, ktorý som predtým vyliala olivovým olejom, odložila som odpočívať na noc do chladničky, mäsko krásne skrehne a výborne sa marinádou ochutí, po upečení bude mimoriadne chutné a šťavnaté.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Piekla som odokryté v trúbe pri teplote 190 stupňov C 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev, potom som zapla na 10 minút ešte funkciu grill a piekla som , kým povrch nebol pekne do červena.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Horúci steak som dala na tanier a obložila som ho s prílohou z prekladaných zemiakov s s cuketou a paradajkami s kyslou smotanou - recept som dala dnes na Varechu.sk. Mali sme ľahký obed vynikajúcej chuti, ktorý bol rýchlo hotový a prakticky bez práce.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Je to skvelé letné jedlo, výrazne korenené, príjemne pikantné a osviežujúce, kuracie mäsíčko je krásne šťavnaté, mäkkučké, úžasnej chuti, priam sa rozplýva na jazyku. Netreba mať žiadne obavy z výrazného korenenia, je všeobecne známe, že práve v horúčavách takéto korenenie používajú národy žijúce v tropickom a subtropickom pásme - napr. Afrika, India, východná Ázia, Thajsko, arabské štáty, Izrael a iné, predovšetkým pre úžasnú chuť a najmä pre mimoriadne priaznivé zdravotné účinky v každom smere.

    Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

pusta
@lentak , dakujem, že si sa k vôli tomu unúval :-)
zabudol si však preložiť a zistil by si rozdiel, tiež si zabudol uvariť :-)
k vôli takej hlúposti si sa zaregistroval :DDDDD
od dnešného dňa žiaden zdroj neuvediem, mňa sa nebude týkať tak isto ako mnohých iných, prišiel by si o prácu :-)
je mi ťa ľúto, prajem ti pekný deň aa bohumilú prácu v tvojej domácej kuchyni.
pusta
@micanela , teší ma, že sa ti môj recept páči.
nakladanie do jogurtu len zjemní mäsko a možnosti kombinácie korenín sú nekonečné. som rada, že aj ty robíš, ak nevadí, napíš mi svoj spôsob, resp. pridaj svoj receptík, tiež ho rada spravím.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty.
tvoja pochvala ma veľmi teší, srdečne dakujem.
joecislo1
Nechcem Vas ranit hlboko do srdca, ALE Zidi ked varia nikdy nemiesaju maso a mlieko, alebo mliecne vyrobky. Maso, cervene, biele ci rybacie sa proste nesmie dotknut mlieka. Prepacte mi toto nieje podla mna Zidovske jedlo. Taktiez to neznamena, ze toto jedlo nemusi byt chutne o tom nieje spor, ide o autenticnost Zidovskeho receptu.
joecislo1
Ostal som Vam dlzny vysvetlit preco maso a mlieko nieje podla Zidov zlucitelne vo vareni. A je to z dovodov filosofickych, nabozenskych, moralnych a logickych. Maso predstavuje smrt je zo zabiteho zivocicha / zvierata - mlieko predstavuje zivot. Pan B-h to zariadil tak, ze mlieko je urcene pre vzrast noveho zivota. Preto tomu verime, ze by sa nemalo liat na mrtvolu v nasom pripade na mrtve maso, ktore prislo na stol zo zabiteho zivocicha. Toto vysvetlenie je od mojej nebohej mamy. Ak mate zaujem najdite si v Internete nejake Israelske WEB-ove Stranky poucte sa co je Torah (nieco ako "Old Testamet" je to tiez ucenie Mojsiza) tam davaju aj Zidovske (Jewish) Kurzy Varenia.
1x finczi