Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,
chuťovo vynikajúce a šťavnaté jedlo, dnes to bol korenený kurací steak, marinovaný v
jogurte, príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.
1 porcia |
10 minút príprava |
15 + 10 minút na 190 horný a dolný oh °C |
Postup- Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...
- ...horizontálne po dĺžke som ich na plocho rozkrojila asi v polovici do tvaru motýľa, roztvorila, po oboch stranách osolila a okorenila, nechala som ich odpočívať, kým som pripravila marinádu z jogurtu.
- Do misky som čerstvo nastrúhala muškátový orech,...
- ...nastrúhala som čerstvý zázvor,...
- ...cesnak, pridala som posekanú čerstvú petržlenovú vňať,...
- ... Erös Pista - domáci pálivý krém, recept mám tu na vareche...
- ..domácu paradajkovú šťavu,...
- ...domáci biely extra hustý biely neochutený jogurt, vyrábam si ho sama podľa receptu od @diabambulka - lepší nepoznám a vyskúšala som viac receptov, všetky boli dobré, ale tento je bezkonkurenčne najlepší, odporúčam každému pripraviť si ho doma podľa jej receptu...
- ...pripravila som citrónovú šťavu, ktorou som celé ešte dochutila,...
- ...poriadne zmiešala a marináda na kurací steak bola hotová.
- Kurací steak som obalila husto marinádou, vložila som ho do pekáčika, ktorý som predtým vyliala olivovým olejom, odložila som odpočívať na noc do chladničky, mäsko krásne skrehne a výborne sa marinádou ochutí, po upečení bude mimoriadne chutné a šťavnaté.
- Piekla som odokryté v trúbe pri teplote 190 stupňov C 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev, potom som zapla na 10 minút ešte funkciu grill a piekla som , kým povrch nebol pekne do červena.
- Horúci steak som dala na tanier a obložila som ho s prílohou z prekladaných zemiakov s s cuketou a paradajkami s kyslou smotanou - recept som dala dnes na Varechu.sk.
Mali sme ľahký obed vynikajúcej chuti, ktorý bol rýchlo hotový a prakticky bez práce.
- Je to skvelé letné jedlo, výrazne korenené, príjemne pikantné a osviežujúce, kuracie mäsíčko je krásne šťavnaté, mäkkučké, úžasnej chuti, priam sa rozplýva na jazyku. Netreba mať žiadne obavy z výrazného korenenia, je všeobecne známe, že práve v horúčavách takéto korenenie používajú národy žijúce v tropickom a subtropickom pásme - napr. Afrika, India, východná Ázia, Thajsko, arabské štáty, Izrael a iné, predovšetkým pre úžasnú chuť a najmä pre mimoriadne priaznivé zdravotné účinky v každom smere.
|