Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké, chuťovo vynikajúce a šťavnaté jedlo, dnes to bol korenený kurací steak, marinovaný v jogurte, príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

1
porcia
10 minút
príprava
15 + 10 minút
na 190 horný a dolný oh °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...
  2. ...horizontálne po dĺžke som ich na plocho rozkrojila asi v polovici do tvaru motýľa, roztvorila, po oboch stranách osolila a okorenila, nechala som ich odpočívať, kým som pripravila marinádu z jogurtu.
  3. Do misky som čerstvo nastrúhala muškátový orech,...
  4. ...nastrúhala som čerstvý zázvor,...
  5. ...cesnak, pridala som posekanú čerstvú petržlenovú vňať,...
  6. ... Erös Pista - domáci pálivý krém, recept mám tu na vareche...
  7. ..domácu paradajkovú šťavu,...
  8. ...domáci biely extra hustý biely neochutený jogurt, vyrábam si ho sama podľa receptu od @diabambulka - lepší nepoznám a vyskúšala som viac receptov, všetky boli dobré, ale tento je bezkonkurenčne najlepší, odporúčam každému pripraviť si ho doma podľa jej receptu...
  9. ...pripravila som citrónovú šťavu, ktorou som celé ešte dochutila,...
  10. ...poriadne zmiešala a marináda na kurací steak bola hotová.
  11. Kurací steak som obalila husto marinádou, vložila som ho do pekáčika, ktorý som predtým vyliala olivovým olejom, odložila som odpočívať na noc do chladničky, mäsko krásne skrehne a výborne sa marinádou ochutí, po upečení bude mimoriadne chutné a šťavnaté.
  12. Piekla som odokryté v trúbe pri teplote 190 stupňov C 15 minút na funkcii horný a dolný ohrev, potom som zapla na 10 minút ešte funkciu grill a piekla som , kým povrch nebol pekne do červena.
  13. Horúci steak som dala na tanier a obložila som ho s prílohou z prekladaných zemiakov s s cuketou a paradajkami s kyslou smotanou - recept som dala dnes na Varechu.sk. Mali sme ľahký obed vynikajúcej chuti, ktorý bol rýchlo hotový a prakticky bez práce.
  14. Je to skvelé letné jedlo, výrazne korenené, príjemne pikantné a osviežujúce, kuracie mäsíčko je krásne šťavnaté, mäkkučké, úžasnej chuti, priam sa rozplýva na jazyku. Netreba mať žiadne obavy z výrazného korenenia, je všeobecne známe, že práve v horúčavách takéto korenenie používajú národy žijúce v tropickom a subtropickom pásme - napr. Afrika, India, východná Ázia, Thajsko, arabské štáty, Izrael a iné, predovšetkým pre úžasnú chuť a najmä pre mimoriadne priaznivé zdravotné účinky v každom smere.