Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Na stránkach varechy som videla myslím,že to uvádzala egreška,formovanú tortillu na pekáči,pre pečenie mafín obrátené z druhej strany.Už vtedy sa mi to veľmi páčilo a vedela som,že určite si s takouto tortillou niečo vymyslím.Robila som to už na viac krát aj s pečienkou aj kuracím šalátom,no dnes som sa odhodlala na kurací perkelt v tejto akože nádobke z mexického chlebíkového cesta.Veľmi,veľmi nám to chutilo.Odporúčam.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjem,stiahnem z kože a nakrájam na väčšie kusy.Na oleji si osmažím cibuľku do sklovita.Pridám kurča a nechám ho opiecť.Potom pridám na pásiky pokrájanú zelenú papriku,a neskôr pokrájané paradajky.Nakoniec pridám soľ a červenú sladkú papriku.Nechám šťavu zredukovať.Keď už mäsko začína škvrčať,podlejem teplou vodou.Nechám dusiť do mäkka.To je tak asi 35-40 minút.Nakoniec do hotového pridám jednú pokrájanú chili papričku.Odstavím.
  2. Hotové tortillas si vykrojím na veľkosť,ktorá sa mi hodí do taniera.S priemerom asi 18 cm.Kraje okolo pokrievky obrežem.U egrešky mi chýbalo,čo zo zvyškom.Ja som okraj pokrájala asi na 5 cm pásiky,stočila a po štyri navliekla na špáradlá.Po opečení,som ich použila k jedlu.Boli výborné,chrumkavé.
  3. To sú oni.Pripravené na stočenie a opečenie.
  4. Torilas som opiekla,len z jednej strany.
  5. Tak som ich uložila na mufinovú formu a snažila sa vytvarovať košíček.Vedľa sú opečené zvyšky tortillas.
  6. Ešte pred pečením,prehodila som si obrázky.
  7. Potrebná zeleninka .Môže byť rôzna podľa chuti.
  8. Zemiačiky som si opiekla a vložila aj do tortillas.Tak som naplnila košíčky z mäskom a šťavou.Pridala šalát zo zeleniny a pokropila ho limetkou.
  9. Na vrch tortillas a mäska som dala chili papričky.Jedlo bolo veľmi chutné.
  10. A tu už je pre manžela a pre mňa na servírované. Verte,že sme si veľmi pochutili.