Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 20. novembra 2012
Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept)
Foto: mesiar50

Zdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia, ale hlavne to, aby to bolo menej pracné. A preto som priatelia nafotil ako to fungovalo s tým myxérom z hnietiacimi nástavcami resp. metličkami. Ak to niekoho zaujme budem rád. Samozrejme nemieša sa to ako krém kol dokola, ale sa len tlačí z jednej strany misky na druhú stranu.

6
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny na kysnutú parenú knedľu:
500 g
medzi prsty
KL
300 ML (vlažné)
1 balíček
1 ks
kurací paprikáš :
1 ks (vykostené)
1 ks (smažená)
podľa potreby
podľa potreby
1/2
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby alebo majorán
podľa potreby
podľa potreby na podliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zľahka premiešame varechou k vôli mixéru aby nebolo cesto v celej kuchyni.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mixérom miešame dotiaľ pokým sa nám cesto neodlepí od misky.Je lepšie to miešať v miske z umelej hmoty a v tom nechať aj kysnúť keďže železo je docela studená vec,možno len ja tak hútam.Mlieko som nalial asi na dva krát.Samozrejme väčšie množstva mlieka tam musí ísť ináč nasucho by to nešlo.Keď tam dáme celé mlieko naraz nezáleží na tom je to odskúšaný recept ktorý som našiel vďaka vareche, len som tam nejaké veci pomenil napr.olej tam nešiel viac múky atď.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte nevykysnuté surové cesto musí sa trochu lesknúť a oddeľuje sa od nádoby.Poprášil som ho múkou a nechal kysnúť

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nám pekne nakyslo .

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som rozdelil na dve časti

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej som ho ešte na pomúčenej doske povaľkal a sformoval do dvoch úhľadných bochníčkov.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dal som knedľu variť už vopred pripraveného parného hrnca.Pozostával z gumičky z teplákov manželka našla novú takže som nemusel našťastie ťahať z nejakých teplákov. 1. Tak gumička z teplákov akože. 2. Večší asi 10l hrniec je lepší s takou okrúhlou pokrievkou 3. utierka nová bez prania v nejakých persiloch ,alebo podobne.Moja polovička vravela že túto asi 4x-5x vyvárala v čistej vode.A samozrejme používa sa výhradne na takéto účely prípadne na buchty.Keďže aj nové utierky majú tú akože novú arómu tak sa to viackrát muselo vyvárať.!

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všimnite si utierku prosím aké má priehľadné kocky.Para tam cirkuluje jedna radosť. Keď sa už para tlačí nahusto cez dierky alebo cez utierku dám knedľu na vyolejovanú utierku prikryjem a varím 20-25 min. ZA TÝCH 25 MINúT VEĽMI NERADíM DáVAť ALEBO ODKRÝVAť NáDOBU . Keď tak radšej sem tam pritlačiť na tú pokrievku či tam dobre sedí.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Knedľu som dal variť na 25 min. P O Z O R PREBYTOčNÁ UTIERKA SA NESMIE DOTÝKAť šPORáKA,ALEBO INéHO VARNéHO TELESA !!!!.Ako vidieť na obrázku je vsunutá za uchami resp.za držadlami hrnca ináč môže dôjsť k požiaru!!!!!!.Ja som to nechcel zrezať lebo potom tá utierka má tendenciu sa rozstrapávať.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A už hotová knedľa.A Prezradím vám ,že tá druhá bola ešte lepšia nadýchanejšia.Ale ani prvá nebola asi zlá keďuž znej nie je. Iba pre zaujímavosť nerád sa chvascem kto ma pozná tak ten to vie.

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tak ten kurací paprikáš nebudem tak dlho opisovať. 1 posmažíme cibuľku 2 pokrájané kuracie mäso dáme dusiť 3 po pár minútach keď to kura pustí šťavu poprášim sladkou paprikou kto rád štipľavé tak aj to k vôli manželke a dcérke si dávam pozor keďže nemajú radi štiplavé 4.pridám tú kalifornskú 1/2 ks a kožu s toho kuraťa nech tam bude aj trochu tej želatinky. deti kožku neradi sa mozrejme keď sa to uvarí tak koža aj s paprikou cestujú preč. 5. zalejem to vodou a dám ďalej dusiť. 6. koreniny som popísal , len tolko ,že sol a čierne korenie dávam až na koniec , voda sa odvarí a paprikáš môže byť buď slaný alebo štiplavý

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Už hotový kurací paprikáš

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Dobrú chuť prajem priateľia

    Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

izabella929
zaujímavá kombinácia,,,) ešte som kurací paprikáš nepodávala s knedlíkom....dobrý nápad, vyzerá to chutne.--)
marijanka712
super obedík už dávno som ho nerobila dik za pripomenutie @izabella929 u nás sa niekedy podáva aj s nokerlami , ale aj s knedlikom je to výborné
mesiar50
@izabella929 Ďakujem za komentár ale mne išlo hlavne o to že
čo spravia tie knedle kďže som ich spracovával pomocou mixéra pá
dandulka
Musím uznať , že máš ten knedlík dobrý. Pozná sa to podľa toho, že je deravý. Ja robím tiež domáce knedle, len nedávam mlieko , ale vodu na kvások. Skúsim s mliekom.
mesiar50
@dandulkaV ďaka ako je to tam napísané tak som to aj robil potom na mixéry as 5min.Sýtenú vodu vlastne minerálku dávam pol na pol do palaciniek
medulienka122
tak to si odvážny - s takým ručným mixérom som ešte nerobila, ale vo veľkom som už robila s takými lopatkami, zavriem, a nemusím sa báť, že to bude lieta po kuchyni, ako aj ty hovoríš - knedlík je vydarený, pekne vykysol, a kurací paprikáš je super jedlo:-)
mesiar50
@medulienka122 máš moje sympatie.Práve ja som špekuloval či sa dá aj
z obyčajným mixérom,ale čudoval som sa ,lebo cesto bolo husté takže nelietalo a výsledok vidíš sama samozrejme ten mixér treba zato držať
ja zo svojimi 90kg nemá problém pá
mesiar50
dnes mi zverejnill youtube môj amatersky klip pod názvom:
-Ako sa vykosťuje kura-

určite to neni nič svetové,v HD mi to neprešlo zostrih minimum treba
pozrieť som zvedavý na vaše názory vďaka
mesiar50
medovnicek Dakujem pekne
sorry ang.klavesnica dcerka sa uci na pocitaci
dodo46
ľavá vidlička ETA, pravá Zelmer . Aj mne sa nechcelo miesiť. Dá sa to niekde kúpiť ? Poraďte prosím už nebudem lenivý!!!
pacik
Ja robievam všetky kysnuté cesta ručným mixérom s hákmi, vrátane knedlí , len treba mať výkonný mixér, slabší je hneď odrovnaný a cesto je eňo-ňuňo :-)
mesiar50
Poedzme na moje experimenty stačí zatial aj moj philips mixér keďže v nedelu letím nazad do holland.Prídem o dva mesiace zas na dovolenku a manželka má rada jednoduchšie veci.Ale náhradné diely asi u výrobcu alebo
Google

mesiar50
pacíkSúhlas ja som kysnuté skúšal dnes prvý raz mixérom
nechcem klamať asi 5 min. Jasná vec.že na takéto úkony sú v prvom rade robotycké kuch.zariadenia.keby som to mixoval
dlhšie može sa stať že motor vyhorý.ale ako som písal za jeden rok som.doma asi 6x kvoli tomu nebudem.kupovat.masinu za 200 euro.
helca103
tie knedle sa Ti naozaj vydarili, sú krásne nadýchané a určite aj veľmi chutné. Kurací paprikáš je s knedlami výborný,hlavne ked sú urobené doma.Si naozaj veľmi šikovný kuchár .....
mesiar50
helca103Ďakujem pekne.Ty si tiež kuchárka 1,lebo inak.by som si nebol uložil do kk.tvoje zlaté krémeše
mesiar50
viera1zravím určite máš pravdu ja som to dlhšie nemiešal ako
5min a za takú krátku dobu sa motor neprehreje,ale jedno viem určite že či sa motor vyhorý alebo nie ručne už nebudem
miesiť pá
betka11
@mesiar50 knedla krásne vymiesená aj naparená aj ja si pomôžem mixerom

@dodo46 skús v Ba na Mýtnej ul.tam je predajňa Ety a maju aj servis možno ti budú vedieť poradiť
mesiar50
@lidia3-Zdrav ím áno táto verzia je jednoduchšia ako to moje nafotené
vykosťovanie technicky menej náročné,menej sa tu používa nôž.Tuším v Taliansku vykosťujú hovädzie mäso celkom bez noža vraj nejakými tupími sekáčikmi búchajú po mäse a tým to oddelujú od kosti čiže to mäso vlastne strhávajú stej kosti.Ja som to na druhý raz robil naspamäť poviem ti natrápil som sa a čas ma hnal keďže toto video mi neuznaly viackrát že je dlhé. Ináč s tým videom som mal práce na dva dni nevedel som zostrihať keď som to zostrihol posunul sa mi tam zvuk atď-pá
prajem pekný deň
mesiar50
@lidia3-Zdrav ím áno táto verzia je jednoduchšia ako to moje nafotené
vykosťovanie technicky menej náročné,menej sa tu používa nôž.Tuším v Taliansku vykosťujú hovädzie mäso celkom bez noža vraj nejakými tupími sekáčikmi búchajú po mäse a tým to oddelujú od kosti čiže to mäso vlastne strhávajú stej kosti.Ja som to na druhý raz robil naspamäť poviem ti natrápil som sa a čas ma hnal keďže toto video mi neuznaly viackrát že je dlhé. Ináč s tým videom som mal práce na dva dni nevedel som zostrihať keď som to zostrihol posunul sa mi tam zvuk atď-pá
prajem pekný deň
mesiar50
zdravím neviem dať do diskusie foto
sem vľavo ako na to?
janaa
@mesiar50 ... skús takto - vpravo hore pod tým červeným nápisom "x odhlásiť sa" je hviezdička a pod ňou klikni na MOJ PROFIL - tam môžeš nahrať foto do svojho profilu, ktoré sa bude zobrazovať vždy pri tvojom mene, keď budeš niečo komentovať.
mesiar50
@janna.ahoj ja už mám v profile foto ,ale v diskusii sa to nezobrazuje
možno aj lepšie že nie ,ale aj tak ďakujem
gogogo
ja robím knedľu iba ručným mixérom /min. 20 rokov/, takisto aj všetky kysnuté koláče a vždy mám krásne cesto /mixujem aj 10-15 min. v kuse, minulý rok stará eta nevydržala a musela som ju vymeniť za novú/
mesiar50
gogogoJa som robyl knedlu mixérom včera prvý krát
Bol som zvedavý či sa mi to podarí.
Funguje to.Ďakujem za príspevok
mesiar50
jannaafunguje to chcel som inakšiu fotku vložiť ale všetky vlastne skoro všetky sú v hd kvalite musím vyhútať ako to prerobím.Stačilo sa len asi odhlásiť
mesiar50
skoro som sa tešil tá fotka je len tu kde píšem kde sa pridáva komentár
levandula
mesiar, napisal si, ze poradis ohladom masa... pred par dnami bol pridany recept - grilovane bravcove lytko-, mozes mi prosim napisat, ci to je koleno? viem, ze lytko nie je koleno, ale ktora cast alebo ako sa to da inak definovat? viem ze jahnacie lytko je osso bucco, ale bravcove?
mesiar50
@levandula ,zdravím ťa no jedná sa určite o bravčové mäso
čiže koleno,kolienko.
lýtko predné alebo zadné bude hovädzie mäso ja to poznám ako móčing
u hovedzieho mäsa móčing predný - lopatka
a móčing zadný hovedzie stehno.No GRILUJE SA TO BRAVčOVé.
Neviem si predstaviť grylované lýtko-móčing bolo by to suché a tvrdé
Br.koleno sa vykostí dusí a potom sa dá dopiecť do ružova
mesiar50
@levandula ,to slovo,že lýtko by som ja skôr používal pri
jahnacine-kozacine-a pri vysokej lovnej zvery jelene ,srny
levandula
@mesiar50 , dakujem , potvrdil si mi, co som si myslela, recept je od sefkuchara hotela FIS Demanovska dolina, zrejme to tak maju uvedene v jedalnom listku, aby zaujali zakaznikov, znie to lepsie, ako obycajne bravcove koleno...
mesiar50
@levandula ,ozaj neni čo ďakovaj ja som to zvykol vykostiť natrieť na ňu
plnku a upiecť ako rolládu samozrejme koleno za stehna čo je väčšie.
ale ti poviem že koleno sa kostí horšie ako kura.pá
mesiar50
Zdravím každého priateľia chcel by som na vareche zverejniť krátke video ako sa vykosťuje kuracie stehno.Video má len 36 725 Kb.
Dlžka nezostríhaného videa je 01:39 minút prosím poradiť.
srdečná vďaka
mesiar50
na vareche sa asi nedá publikovať video tak som sa teraz dočítal
mata3636
mesiar, skús napísať pod nejaký recept od varecháča @Stefanm prosbu, on tu pridáva svoje videá, určite Ti poradí
mesiar50
mata3636,vďaka už to mám prešlo mi to cez youtube
zachvílu to zverejním tu v mojich receptoch ďakujem ti za snahu mi pomôcť
mesiar50
TAK MOJA POLOVIČKA MA DNES KAMEROVALA AKO SOM VYKOSŤOVAL
KURA mali ste ju vidieť celá bola ,,nadšená´´
Stačí kliknúť na odkaz , ak to niekomu pomôžem budem rád !


mesiar50
Po skončení videa sa mi tu objavili nejaké japonky ale dá sa to vrátiť na začiatok -na videu vľavo dole to na rohu to len také info ja som tiež
,,velľký PC odborník ´´
radox1
s tym vylomenim dolnej stehennej kosti si ma prekvapil.to budem aplikovat.
mesiar50
radox1,potešenie na mojej strane,že som ti pomohol.škoda,že o dva dni
cestujem späť za prácou do holandska a vieš tam sa experimenty asi
končia.Síce budem mať tam tablet a pred mesiacom sme si tam dali nainštalovať aj wifi ale pc je len pc.A okrem toho môj syn pracuje vo firme ktorá sa zaoberá počítačmi,internet a tak.Napr.on my poradil že na foťaku viem nahrávať aj mp4 video.V zahraničí mi už tak nevie pomôcť ako doma.Som rád radox1 , že som ťa pomocou varechy spoznal aj ostatných varecháčov s ktorými som si písal.Prajem ti tebe
a aj ostatným čo čítajú tieto riadky:
SPOKOJNÉ A ŠťASTLIVÉ VIANOČNÉ SVIATKY
mesiar50
zdravím členov týmu varecha
mám takýto problém kde teraz píšem kde je napísané -Pridaj-
kde sa pridávajú moje príspevky mám svoje foto,môj profil mám tiež
foto ,ale kde sa mi zobrazujú príspevky mám výkričník ako Praha.
Možno aj ja som na vine keďže som dnes menil v mojom profile
aspoň 2000 fotiek keďsom na vine ja tak SORRY,NECH SA NATO NIEKTO MRKNE srdečná vďaka pekný deň prajem
mesiar50
ááááááááááno nebude to výkričník ale otáznik
mesiar50
ahojte kto my poradí ?
Na zajtra má byť na obed vyprážaný syr háčik je v tom,že koľko krát
som ho robil toľko krát sa mi roztiekol po rajnici.
tomas
@mesiar50 pokial chcete vlozit fotku do komentarov, tak dajte link na fotku.

ak date linku na video, tak sa zmeni na video
ak date linku na stranku, tak sa zmeni na linku na stranku
a ak linka konci koncovkou obrazku, tak sa zmeni na obrazok
tomas
@mesiar50 ak ste menili asi 2000 fotiek v profile, tak mozno sa to nejak zaseklo u nas, a varecha si pamata nejaku staru verziu. Teoreticky by system mal do 24 hodin rozpoznat fotku poslednu, ale ak tam bolo 2000 zmien, mozno sa daco zaseklo. Ak vam do 24 hodin nepojde fotka spravne, tak ju vymazte a pridajte este raz (staci raz).
mesiar50
@tomas ,samozrejme 2000 som len srandoval,ale kedze moje deti fotia v setko hd tak som potreboval vdaka mojim skusenostiam pol dna ze na tom fotaku su xxxxxx nastaveniaDAKUJEM popracujem na tom
mesiar50
Nie preto nie sm ziadny alain delon
Ale tie velke otazniky mi byli velmy do ocí
Vdaka

mesiar50
Zajtra idem robit vyprazany syr tak sa musím dusevne
pripravit.A ako som sa tu docital zo100 pasazierov
99-tym to vytecie.Moja polovicka chce z toho robit
Nejake buchty ja budem asi ten 101 ktoremu sa to
roztecie

kimlo
Obal ho 2x (muka, vajce, struhanka, vajce, struhanka.) Potom na polhodinu do mrazaku a vyprazaj v takom mnozstve oleja aby bol ponoreny. Ked sa zacne nafukovat, vtedy ho vyber. Tak to robim ja a nikdy sa mi neroztiekol.
medulienka122
Ak budeš robiť tak, ako ti poradil kimlo, mal by sa ti podariť, ak vytečie, tak nič - zje sa vytečený, ja som už taký jedla aj v reštaurácii a škodoradostne som si pomyslela, že aj profíkovi občas vytečie, chi. Aj ja ti prajem šťastné a veselé, a veľmi sa nenadri v tom Holandsku...:-)))
mesiar50
@kimlo ,zdravím ťa budeš sa čudovať,ale včera som čítal tvoje príspevky ohľadom vyprážaného syra.
Tvoj postup sa mi zdal najlogickejší.Už ráno o 0700 som ho vysmážal
keďže potom som rýchlo makal k doktorovi dať si predpísať lieky.
Syr sa podaril a dokonca som ho obaľoval IBA 1x.
kimlo ďakujem za typ,Si kuchár č 1.
O takú polhodinu to pošlem sem na moje recepty opíšem ako som to robil
mesiar50
@medulienka ,Ďakujem ti pekne ,a ďakujem aj za typ na koho sa mám obrátiť ja som už na kimlo včera myslel keďže som študoval že prečo sa rozteká vyprážaný syr.Dnes som ho robil podľa kimlovej rady onedlho uvidíš tu v mojich príspevkoch pošlem totiž fotorecept pekný deň


Zaujímavé video z archívu TV Varecha