Dusené kuracie mäso

Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci

Autor receptu: kvakac

Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Malá rada, ak použijete mäso, dajte vykostené stehna. Ja som použil kuracie štvrte a mal som málo mäsa. Pre ženy dosť, ale ja chlap sa budem tlačiť viac šošovicou ako mäsom?

5
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

Postup

  1. Do pomalého hrnca dáme na dno mrkvu, na ňu dáme osolené mäso. Posypeme strúhaným cesnakom a napísanými koreninami. Pridáme umytú šošovicu a zalejeme vývarom. Vývar ja slaný, tak nesolíme. Hrniec zapneme na Low. To je tak 95 °C. Varíme štyri hodiny. Po tejto dobe je to všetko hotové. Na tanier dáme tortilu na ňu nanesieme vrstvu mäsovej zmesi. Môžeme pridať čerstvú paradajku a papriku, alebo šalát.
  2. Tortilu zvinieme a máme vyhrané. Je to pre mňa nezvyčajné, ale chuťovo dobré.