Dusené kuracie mäso
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Autor receptu: kvakac
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu
nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi
to. Malá rada, ak použijete mäso, dajte vykostené stehna. Ja som použil kuracie štvrte a
mal som málo mäsa. Pre ženy dosť, ale ja chlap sa
budem tlačiť viac šošovicou ako mäsom?
5 porcií |
10 minút príprava |
240 minút na 90 - 95 °C |
Postup
- Do pomalého hrnca dáme na dno mrkvu, na ňu dáme osolené mäso. Posypeme strúhaným cesnakom a napísanými koreninami. Pridáme umytú šošovicu a zalejeme vývarom. Vývar ja slaný, tak nesolíme. Hrniec zapneme na Low. To je tak 95 °C. Varíme štyri hodiny. Po tejto dobe je to všetko hotové. Na tanier dáme tortilu na ňu nanesieme vrstvu mäsovej zmesi. Môžeme pridať čerstvú paradajku a papriku, alebo šalát.
- Tortilu zvinieme a máme vyhrané. Je to pre mňa nezvyčajné, ale chuťovo dobré.