Kura na cigánsky spôsob

Autor receptu: milan2

Tento recept mám z relácie Chuťovky z roku 2001, kde ho pripravovala Jana Kocianová. Keď som ho doma urobil, tak sme spolu s manželkou skonštatovali, že by sa to mohlo kľudne volať "falošná kačka".

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si všetko pekne pripravíme: Kura naporcujeme na štvrťky, cibuľu nakrájame na kolieska, pripravíme si paprikovú vegetu - zmiešame olej, vegetu a sladkú mletú papriku, nastriháme si 4 štvorce z alobalu.
  2. Na alobal dáme 2 plátky oravskej slaninky, na to položíme štvrťku kuraťa, ktorú sme predtým poriadne potreli paprikovou vegetou, na to dáme pár koliesok cibule, 2 čili papričky a nakoniec ešte jeden plátok oravskej slaninky. Alobal uzavrieme a uložíme na plech. Pečieme v predohriatej rúre 1 hodinu, asi 15 minút pred dopečením alobal otvoríme, aby bolo kuriatko pekne chrumkavé.
  3. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, hranolky, ryžu, chlieb ale podľa mňa sú k tomu najlepšie české bramborové knedlíky.