Kura na cigánsky spôsob
Autor receptu: milan2
Tento recept mám z relácie Chuťovky z roku 2001, kde ho pripravovala Jana Kocianová. Keď som ho doma urobil, tak sme spolu s manželkou skonštatovali, že by sa to mohlo kľudne volať "falošná kačka".
4 - 6 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si všetko pekne pripravíme:
Kura naporcujeme na štvrťky, cibuľu nakrájame na kolieska, pripravíme si paprikovú vegetu - zmiešame olej, vegetu a sladkú mletú papriku, nastriháme si 4 štvorce z alobalu.
- Na alobal dáme 2 plátky oravskej slaninky, na to položíme štvrťku kuraťa, ktorú sme predtým poriadne potreli paprikovou vegetou, na to dáme pár koliesok cibule, 2 čili papričky a nakoniec ešte jeden plátok oravskej slaninky. Alobal uzavrieme a uložíme na plech. Pečieme v predohriatej rúre 1 hodinu, asi 15 minút pred dopečením alobal otvoríme, aby bolo kuriatko pekne chrumkavé.
- Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, hranolky, ryžu, chlieb ale podľa mňa sú k tomu najlepšie české bramborové knedlíky.