Foto: nicopopa
Tento recept je špecialita môjho manžela. Pár slov o tom: "Tiež ho poznáme ako Kura Kung Pao. Toto jedlo je pôvodne zo Sichuan-u (Západna Zobraziť celý popisTento recept je špecialita môjho manžela. Pár slov o tom: "Tiež ho poznáme ako Kura Kung Pao. Toto jedlo je pôvodne zo Sichuan-u (Západna Čína) a volá sa podľa mena guvernéra tejto provincie z obdobia dynastie Qin. Sichuan má hlavné mesto Chengdu a jedno miestne príslovie hovorí:"Čína je krajina jedla, ale Chengdu je krajina chuti a arómy". Vzhľadom k "cisársakemu" pôvodu jedla, bolo po Kultúrnej revolúcii zakázané. Dnes ho však nájdete znovu prakticky v každej čínskej reštaurácii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marináda: | |
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
3 ližičky |
|
3 ližičky |
|
1/2 ližicka |
|
Omáčka: | |
1,5 PL |
|
3 ližičky |
|
1,5 PL |
|
2 lyžičky |
|
3 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
pár kvapiek |
|
1,5 lyžičky |
|
Ostatné: | |
500 g |
|
2-5 |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Kuracie prsia narežeme na malé kúsky.
-
3
Premiešane ich s prísadami marinády. Necháme 30 minút odstáť . V malej miske premiešame prísady omáčky, pričom ako posledné pridávame škrob.
-
4
Zohrejeme arašidový olej vo woku a do rozpáleného oleja hodíme chilli papričky (ponahlala som sa a zabudla ich tam najprv dať, ako som už spomenula, je to obľúbený recept môjho muža - ktorý mi tu aj opravuje moju slovenčinu -ha-ha). Sušené chilli papričky stále miešame kým sú chrumkavé a páchnuce (moja žena myslí kým nevyprchá aróma - asi ma zabije, že jej to tam nechám, ale prečo by pri varení nemohla byť aj sranda...). Davame potom marinované kuracie prsia a opekáme ich 2 minuty.
-
5
Pridáme cesnak a miešame 3 minúty aby sa aróma vypustila.
-
6
Miešame 3 - 4 minúty aby chuti dobre sa spojili.
-
7
Mäso odhrnieme zo stredu woku a do prázdneho miesta nalejeme omáčku, rýchlo ju premiešame, kým nezhustne. Primiešame arašidy a dobre premiešame.
-
8
A už máme hotové...
-
9
Podavame na tanier a servirujeme. Dobrú chuť!
Nicopopa moj mladsi syn skoro cinan to robieva podobne ale dava este cerstvy zazvor a secuanske korenie a hromadu chilly papriciek a Chinkiang cinsky cierny ocot.Kazdy podla svojej chute.
@ michsamant - netreba sa kombinácie báť je to odskúšané a fakt výborné, ostatné suroviny nájdeš aj na internete
@ jerica - aj môj mužík ďakuje za pochvalu k prekladu a vysvetľovaniu
@ ketty 3811 - nie sú lacné, ale oplatí sa to, každá ingrediiencia (aj tie čo navrhujú ďalší) má svoju neopakovateľnú príchuť a príjemne obmení aj náš ďalší pokus a týmto ďakujem aj @ 2010
@ frezia68 - hoho, tak to teda nepoznám, v našej krajine som nič také nepočula, ale opýtam sa mužíka...
obsahuje melasu, je ovela hustejsia.
en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce...
A ked si naozaj taky technicky spravny tak prave Gong -bao nema v sebe buraky to bol len povodny zly preklad z Cinstiny kde sa pouziva burakovy olej.To co varis je tzv. Europska verzia.
apropo, že sme na nejakom gazdinkovskom portáli, neznamená, že sa budeme všetci tlapkať po chrbte, že akí sme všetci úžasní a v žiadnom prípade nepoužijeme trochu konštruktívnej kritiky, lebo sa to mohlo niekoho dotknúť.. ;)
nikto nikomu recepty nevnucuje len ich dáva verejnosti ne pretras a asi aj očakáva nejaké pripomienky, či už pozitívne alebo nie