Kura Gong-Bao (fotorecept)
Autor receptu: nicopopa
Tento recept je špecialita môjho manžela. Pár slov o tom: "Tiež ho poznáme ako Kura Kung Pao. Toto jedlo je pôvodne zo Sichuan-u (Západna Čína) a volá sa podľa mena guvernéra tejto provincie z obdobia dynastie Qin. Sichuan má hlavné mesto Chengdu a jedno miestne príslovie hovorí:"Čína je krajina jedla, ale Chengdu je krajina chuti a arómy". Vzhľadom k "cisársakemu" pôvodu jedla, bolo po Kultúrnej revolúcii zakázané. Dnes ho však nájdete znovu prakticky v každej čínskej reštaurácii.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Kuracie prsia narežeme na malé kúsky.
- Premiešane ich s prísadami marinády. Necháme 30 minút odstáť . V malej miske premiešame prísady omáčky, pričom ako posledné pridávame škrob.
- Zohrejeme arašidový olej vo woku a do rozpáleného oleja hodíme chilli papričky (ponahlala som sa a zabudla ich tam najprv dať, ako som už spomenula, je to obľúbený recept môjho muža - ktorý mi tu aj opravuje moju slovenčinu -ha-ha). Sušené chilli papričky stále miešame kým sú chrumkavé a páchnuce (moja žena myslí kým nevyprchá aróma - asi ma zabije, že jej to tam nechám, ale prečo by pri varení nemohla byť aj sranda...). Davame potom marinované kuracie prsia a opekáme ich 2 minuty.
- Pridáme cesnak a miešame 3 minúty aby sa aróma vypustila.
- Miešame 3 - 4 minúty aby chuti dobre sa spojili.
- Mäso odhrnieme zo stredu woku a do prázdneho miesta nalejeme omáčku, rýchlo ju premiešame, kým nezhustne.
Primiešame arašidy a dobre premiešame.
- A už máme hotové...
- Podavame na tanier a servirujeme. Dobrú chuť!