Práva Kulajda Polievka

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
3 ks
200 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpeme si zemiaky,mrkvu,cibule. Nakrájame si na drobno cibule. Mrkvu si nakrájame na strúhadle na slzy, zemiaky na menšie kúsky.

  2. 2

    V hrnci na oleji si opražime slaninku,cibule po chvíli pridáme aj mrkvu, ktorú tak isto pražíme. Nakoniec pridáme zemiaky, zalejeme vodou do polovice hrnca. Zemiaky necháme povariť aby sa nám uvarili do mäkká.

  3. 3

    Ak sú zemiaky uvarené do mäkka. Ponorným mixérom všetko z mixujeme a dolejeme vodu ešte do trištvrte hrnca. Pridáme majoránku necháme prejsť varom. Môžeme podávať na tanier. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
prepac, kde mas zaklad kulajdy?
abdul
Vyzerá úžasne, ale kulajda to neni .
eviana
Polievka to je isto výborná, ale nie kulajda - v tej totiž musia byť huby, kôpor, bobkový list, vajce a smotana - tieto základné suroviny v Tvojej chýbajú. Ja kulajdu milujem, vyzerá takto nejak (foto web):


radox1
kamarat var dalej,uc sa,trenuj a verim,ze na druhy pokus sem vlozis aj tu kulajdu.
frezia
Aj ked to nie je kulajda, tvoja polievka je urcite vyborna a vyskusam ju po Vianociach. Takze ukladam.
matysek
No přátelé já znám kulajdu trochu jinak.Toto nemá s kulajdou nic společného.
leomax
No priatelia, ja poznám matyska trochu ináč. Tento exot nemá s Matyskom nič spoločné.
matysek
lomax o co ti jde já mám alespoň foto a ty akorát nějakého psa jak můžeš vědět co mám společného s Matýskem a kdo to vůbec je.
eviana
@matysek , @leomax sa pokúsil o síce dosť blbý, ale predsa vtip - jediného matýska čo totiž všetci poznáme je to milé bábätko z "S tebou mně baví svět"
leomax
Ale, ale @matysku : Copak se zlobíme? Nečítal si komentáre pred Tebou? To si už ozaj nemusel prízvukovať piatykrát, že to nie je kulajda. Ten 18 ročný @kucharjozko to už iste pochopil skôr, ako si Ty pridal svoj múdry komentár. A @eviana má pravdu. To milé bábo mi k Tebe moc nesedí. Prepáč, ak som Ťa urazil, už sa to viac nestane.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia