Kulajda

Autor receptu: kucharjozko

Práva Kulajda Polievka

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme si zemiaky,mrkvu,cibule. Nakrájame si na drobno cibule. Mrkvu si nakrájame na strúhadle na slzy, zemiaky na menšie kúsky.
  2. V hrnci na oleji si opražime slaninku,cibule po chvíli pridáme aj mrkvu, ktorú tak isto pražíme. Nakoniec pridáme zemiaky, zalejeme vodou do polovice hrnca. Zemiaky necháme povariť aby sa nám uvarili do mäkká.
  3. Ak sú zemiaky uvarené do mäkka. Ponorným mixérom všetko z mixujeme a dolejeme vodu ešte do trištvrte hrnca. Pridáme majoránku necháme prejsť varom. Môžeme podávať na tanier. Dobrú chuť