Kukuričná kaša pre deti aj dospelých

mariamka - fotkamariamka, 29. mája 2015
Kukuričná kaša pre deti aj dospelých
Foto: mariamka

Moji chlapi "na starosť" prišli na chuť kašiam. Striedam krupicovú, ryžovú, kukuričnú. Popritom aj chute, aby sme vyhoveli :)

Suroviny

2,5 - 3 dl
1 l
 štipka
 podľa potreby
1 PL
Na dochutenie:
1 KL
1 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kašu uvaríme klasicky, môj osvedčený pomer je 1:4. 1 diel krupice, 4 diely mlieka. Miešame, má tendenciu sa pripaľovať. V závere hodíme oriešok masla, lyžicu cukru a štipku škorice, "MNAMKA" :). Voľačo zbaštili večer a na druhý deň som "čarovala".

    Kukuričná kaša pre deti aj dospelých - obrázok 1
  2. 2

    Toto už sa deje za studena. Porciu "teen" ozdobíme ovocím, a pre "post-teen" ovocím v alkohole. Dobrú chuť a na zdravie :)

    Kukuričná kaša pre deti aj dospelých - obrázok 2
  3. 3

    Pre info o aké ovocie ide.

    Kukuričná kaša pre deti aj dospelých - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
Krásna, kukuričnú kašu s ovocím ľúbim a robievam, trošku redšiu. :)
tatranka
Aj u nás veru idú kaše na všetky možné spôsoby.Je to ľahká a chutná večera a zastúpi veru aj chutný múčnik.
zifi
Mama varievala kukuricnu kasu na slano... Jedla sa po vychladnuti a podavala sa na tanieri spolu s cerstvo uvarenym mliekom... Bolo to skvele. Dakujem za pripomenutie... Skusim obe varianty
garanco
"Kašičky" nám tiež varievam, kukuričnú má manžel najradšej s maslom a k tomu mlieko, ja mám rada s opraženou cibuľkou. Ale najbližšie urobím podľa teba, ovocie - aj to v alkohole- mám, určite to bude pochúťka. Vďaka za dobrý nápad!
mariamka
p. @tatranka , presne tak, skoro ako mucnik, mozno aj zdravsie,, @zifi mamy to vzdy vedeli, ale zvladnu to aj tatkovia :) , @garanco rado sa stalo, budem len rada.. dakujem vam
an3da
Tak u nás sa kukuričná kaša, vlastne kukuričná krupica alebo polenta varí vé vode so štipkou soli a kúskom masla, tak nie na riedko a potom si tam pridáme mlieko s cukrom alebo jogurt či smotanu kto chce na slano. Srbi vravia palenta a my mamaliga.
janger
@mariamka , tak trosku sa prehrnam v receptoch...babka volakedy robila kasu a nemozem prist na to, ze co to bolo....Tato to nebola, viem, ze to nebola kukuricna kasa... Ale aj tato tvoja sa mi paci, niekedy ju spravim, s tym ovocim to bude iste vyborne. A....podareny popis :-)...Len som sa zlakla, nejako si ostarla, 109 rokov, no to je zasluzeny vek ...a taka si ciperna este, a len "post teen"...no, palec hore :-)))...kasicka je uz v kucharskej knihe, v rubrike "musim spravit"...
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia