Krokodílky s lukulským šalátom (fotorecept)
Autor receptu: jody
Sestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne
ak sa nedali z jedla odstrániť. Najviac sa hnevala, keď som pridala vňať do cestíčka na
vyprážanie. Odvtedy ho tak volám. :-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V krokodíloch sa dá vyprážať kadečo. Tentokrát bedle a cukina. Bedle nakrájame na trojuholníčky, cukinu na kolieska. Nesoliť!
- Pripravíme cestíčko, podstatné je veľké množstvo nadrobno nakrájaných "krokodílov". :-) Je jedno, aké dáte, ja som dala, čo bolo po ruke.
- A veselo vyprážame po oboch stranách do chrumkava ...
- Medzitým si prichystáme suroviny na šalát. Je skutočne úžasný verte, neverte...
- Rajčiny nakrájame na tenučké kolieska, či polkolieska. Dôležité je veľké množstvo cesnaku. Dávali sme celú hlavičku. Popučený ho zmiešame so soľou, pridáme olej a nakoniec čerstvú bazalku. Vmiešame do rajčín a necháme postáť, nech sa spoja chute.
- No a potom len sevírujeme. Robili sme k tomu hodvábnu zemiakovú kašu s do hneda opraženou cibuľkou. Krokodílková cukina:
- Bedlička s vlnkovanou kašou:
- A ešte kto má chuť, s tatarkou...