Krokodílky s lukulským šalátom (fotorecept)

Autor receptu: jody

Sestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne ak sa nedali z jedla odstrániť. Najviac sa hnevala, keď som pridala vňať do cestíčka na vyprážanie. Odvtedy ho tak volám. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V krokodíloch sa dá vyprážať kadečo. Tentokrát bedle a cukina. Bedle nakrájame na trojuholníčky, cukinu na kolieska. Nesoliť!
  2. Pripravíme cestíčko, podstatné je veľké množstvo nadrobno nakrájaných "krokodílov". :-) Je jedno, aké dáte, ja som dala, čo bolo po ruke.
  3. A veselo vyprážame po oboch stranách do chrumkava ...
  4. Medzitým si prichystáme suroviny na šalát. Je skutočne úžasný verte, neverte...
  5. Rajčiny nakrájame na tenučké kolieska, či polkolieska. Dôležité je veľké množstvo cesnaku. Dávali sme celú hlavičku. Popučený ho zmiešame so soľou, pridáme olej a nakoniec čerstvú bazalku. Vmiešame do rajčín a necháme postáť, nech sa spoja chute.
  6. No a potom len sevírujeme. Robili sme k tomu hodvábnu zemiakovú kašu s do hneda opraženou cibuľkou. Krokodílková cukina:
  7. Bedlička s vlnkovanou kašou:
  8. A ešte kto má chuť, s tatarkou...