Krkovička v kabáte (fotorecept)
Autor receptu: strigus
Recept mi poslala kamoška mailom, veľmi sa mi zapáčil, tak som ho vyskúšala.. všimla som
si, že ho tu už niekto nedávno pridal, ja dodávam aj s foto.. a hodina určite nestačí -
zvnútra bolo mäso ešte mierne krvavé. Potrebuje minimálne tú hodinku a pol!
10 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Kus krkovičky v celku som deň pre pečením nasolila a napeprila (čierne mleté korenie), posypala drvenou rascou a dala do chladničky.
- Pred pečením mäsko posypeme majoránom a vegetou (kto chce) a potrieme asi 4 mm hrubou vrstvou majonézy (bez strachu, nebude ju chuťovo cítiť)..
- ..poukladáme kolieska cibule a navrstvíme strúhaný syr (druh a množstvo podľa chuti).
- Sklo zavrieme a dáme do vyhriatej rúry na 180°C piecť podliate cca 1 dcl vody (stačí, mäsko pustí svoju šťavu)
- Pečieme cca 90 - 100 minút (podľa typu rúry). Mäsko bude pod týmto kabátikom šťavnaté a krehučké! Skutočne stojí za vyskúšanie.
- Podávala som so zemiakovou kašou a šálotom (mrkva s mandarínkou).