Bravčová krkovička v majonézovom kabáte

milamila - fotkamilamila, 10. marca 2011

Tento receptík som dostala od priateľky a hneď som ho aj vyskúšala a ozaj odporúčam

6
porcií
100 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2  veľké
1 pohár
20 dkg, , alebo eidam




Postup

  1. 1

    Mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a majoránom - kto ho nemá rád, pokojne ho vynechá! Mäso vložíme do pekáča a natrieme ho majonézou - vrstva zhruba 4 mm.

  2. 2

    Na majonézu poukladáme kolieska cibule

  3. 3

    a všetko zasypeme syrom.

  4. 4

    Pekáč zavrieme a strčíme do rozpálenej rúry a pečieme na 180°C, kým mäsko nie je mäkučké. Na pečenie nepotrebujeme žiaden tuk, ale mäsko môžeme podliať asi 100 ml horúcej vody. Pečenie trvá asi hodinu, čiže obed je hotový rýchlo. Majonézu cítiť nebudete!!! Takže aj nepriatelia majonéz si môžu pečienku týmto spôsobom pripraviť.

Diskusia k receptu

dorisa
Ano, aj s fotoreceptom. Mäsko je skvelé, je ale dobré použiť naozaj krkovičku,nie suché mäso.
bejaja
takýto podobný recept aj s fotopostupom dala na varechu aj @bejda ako napísala @lyali , len použila namiesto krkovičky mäso z karé, aj uviedla,že pôvodný je z krkovičky ale,že ona krkovičku nemusí.
1x 45678
evicka63
samozrejme že je to podľa "gusta" každého jedného, len sa mi zdá, že karé je dosť suché na pečenie, aj sa to v minulých rokoch hovorilo, že na pečenie je najlepšia krkovička i keď taký "šniclík" z krkovičky tiež nie je na zahodenie
evicka63
skúsim asi na budúci týždeň s domácou majonézou z netu (1 dl mlieka,2 dl oleja sa mixujú-mixérom a pridá sa podľa chuti soľ, horčica, korenie...) z varení.cz - rychlá domáci majonéza od popelinky
evanaaa
Takto natreté mäso aj s tou cibuľou by som si pripravila už večer, nech to presiakne a na druhý deň piekla, aké by to bolo.
bejda7
@dorisa ,@evicka63 , áno,každý podľa svojho chuťového jazýčka:)),to karé podľa mňa nebolo vysušené a mala som práve také mäsko.V recepte som ale napísala že sa má robiť krkovička ale že ja som si urobila po svojom:))
havino
robila som to, je to výborné, dakujem za pripomenutie
milamila
Ďakujem za všetky komentáre, potešili ma ale predsa ešte jedna rada,robila som toto mäsko a až keď som ho išla preipravovať, zistila som, že nemám dostatok majonézy, tak som jednoducho použila aj tatársku omáčku a nič som tým nepokazila, naopak, veľmi bolo dobré
nadasky
Dobrý den pani milamila. Cibuľa môže začať chytať skazu aj ked je podusená tak aj cesnak.Pokial by sa to dávalo do mraziaka ako jaternička tak je to vporiadku. Ale paštétu skladujeme v špajze alebo v chladničke preto sa tam nedava. ale ak robime paštetu na rýchle zjedenie tak môže sa daat cibula, pozdravom a pekný den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia