Krídelká v syrovom cestíčku
Autor receptu: redakcia
Postup- Do misky si dáme všetky prísady na omáčku. Premiešame, osolíme a uložíme do chladničky. Do väčšej misky si dáme prísady na hustejšie cestíčko (vajcia, víno, múka, syr, mleté papriky). Premiešame necháme odstáť, dovtedy, dokedy si nenakrájame kura. Kuracie krídelká osolíme, okoreníme a môžeme poobaľovať v cestíčku.
- Mäso by malo byť suché predtým než ho namočíme do cestíčka, inak cestíčko nebude držať, a vysmážame na oleji. Na tanier položíme papierový obrúsok, aby nasal prebytočný olej. Mäso podávame s cesnakovou omáčkou len tak, so šalátom alebo so zemiakmi.
- NÁŠ TIP: Kúsky mäsa pred namáčaním v cestíčku obaľte v hladkej múke. Cestíčko bude potom lepšie držať. Víno pri príprave cestíčka možno nahradiť aj svetlým pivom, táto variácia mu dodá inú chuť.
|