Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na ktorom opražíme krevety, osolíme, okoreníme ich a necháme vychladnúť. Plátkovú želatínu ponoríme do studenej vody, aby zmäkla. Medzitým nakrájame zeleninu z vývaru na malé kocky.
  2. Všetky suroviny aj hrášok potom zmiešame a dáme do formy (môžeme ju vystlať potravinovou fóliou, bude sa ľahšie vyberať aspik), v ktorej budeme robiť aspik. Vývar prihrejeme, aby sme v ňom mohli rozpustiť zmäknutú želatínu (samozrejme bez vody, v ktorej sa močila), potom odstavíme a pridáme anízový destilát a nalejeme ho do formy.
  3. Celé to dáme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Pór a cibuľku nakrájame na tenké pásiky ako vlasy, dáme do ľadovej vody a do chladničky, kde sa zelenina trošku zakrúti.