Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na ktorom opražíme krevety, osolíme, okoreníme ich a necháme vychladnúť. Plátkovú želatínu ponoríme do studenej vody, aby zmäkla. Medzitým nakrájame zeleninu z vývaru na malé kocky.
- Všetky suroviny aj hrášok potom zmiešame a dáme do formy (môžeme ju vystlať potravinovou fóliou, bude sa ľahšie vyberať aspik), v ktorej budeme robiť aspik. Vývar prihrejeme, aby sme v ňom mohli rozpustiť zmäknutú želatínu (samozrejme bez vody, v ktorej sa močila), potom odstavíme a pridáme anízový destilát a nalejeme ho do formy.
- Celé to dáme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Pór a cibuľku nakrájame na tenké pásiky ako vlasy, dáme do ľadovej vody a do chladničky, kde sa zelenina trošku zakrúti.
|