Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku

dora - fotkadora, 5. júna 2016
Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Foto: dora

Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ktoré som skombinovala s prvými strúčikmi cukrového hrášku a poslednými reďkovkami.

2
porcie

Suroviny

8 - 10 ks
20 g
1 PL
1 PL
1 PL
5 PL
1 hrsť
1 hrsť
3 ks
1 hrsť
1 PL lúpané
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zázvor, konopný sirup, citrónovú šťavu, sójovku rozmixujeme a precedíme, aby sa odstránili vlákna zázvoru. Do tejto tekutiny namočíme krevety a necháme marinovať aspoň hodinu.

  2. 2

    Medzitým rozmixujeme majonézu s mätovými lístkami a odložíme do chladničky.

  3. 3

    Krevety pred tepelnou úpravou vyberieme z marinády (ale nevylejeme ju), nastokneme ich na špízy a grilujeme na grilovacej panvici alebo grile potretom troškou oleja len dovtedy, kym chytia farbu (je to cca 2-4 min. na kazdu stranu) a hned ich otacame.

  4. 4

    Medzitým necháme na plameni prevrieť marinádu a odložíme až do servírovania (mala by vychladnúť).

  5. 5

    Majonézu naložíme do mištičky alebo len naaranžujeme kopček na tanier, pridáme špízy.

  6. 6

    Na šalát len jednoducho zmiešame všetky suroviny, umiestnime ho ku krevetkám, jemne pokvapkáme prevarenou marinádou z kreviet, posypeme capparami a konopným semienkom a podávame.

Diskusia k receptu

radox1
pekne,ale bolo by dobre uviest cas grilovania,aby ich ludia neznicili dlhou pripravou.
kukulienka71
Ak by som ochutnala krevety, tak jedine v tejto úprave, s touto prílohou a takto naservírované. Krása!
1x dora

Zaujímavé video z archívu TV Varecha