Bulgur

Krémové karí rizoto z bulguru

Autor receptu: hviera

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním maximálne spokojná). Potom pridáme prepláchnutý bulgur, trochu znova opečieme a pridáme vodu a hríby.
  2. Keď klasicky varím bulgur, dávam na hrnček bulguru 1,5 hrnčeku vody, pri rizote dávam vždy viac, v tomto prípade stačili 2 hrnčeky. Keď je bulgur asi do polovice hotový, pridala som sójové kocky, neskôr kukuricu, prípadne ešte soľ a kari. Môžeme pridať aj trochu bieleho vína. Pri konci smotanu na varenie alebo kyslú smotanu (teraz som mala len kyslú smotanu) a strúhaný syr.
  3. Už len vypnúť sporák, nechať pod pokrievkou dôjsť a môžeme podávať. Na obrázku s domácim bielym vínom a uhorkami podľa: https://varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-cina-fotorecept/71419-recept.html