Bulgur
Krémové karí rizoto z bulguru
Autor receptu: hviera
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Hrnček = cca 250 ml.
Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním maximálne spokojná). Potom pridáme prepláchnutý bulgur, trochu znova opečieme a pridáme vodu a hríby.
- Keď klasicky varím bulgur, dávam na hrnček bulguru 1,5 hrnčeku vody, pri rizote dávam vždy viac, v tomto prípade stačili 2 hrnčeky. Keď je bulgur asi do polovice hotový, pridala som sójové kocky, neskôr kukuricu, prípadne ešte soľ a kari. Môžeme pridať aj trochu bieleho vína. Pri konci smotanu na varenie alebo kyslú smotanu (teraz som mala len kyslú smotanu) a strúhaný syr.
- Už len vypnúť sporák, nechať pod pokrievkou dôjsť a môžeme podávať.
Na obrázku s domácim bielym vínom a uhorkami podľa: https://varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-cina-fotorecept/71419-recept.html
|