Krémová zemiakovo-syrová polievka
	        Autor receptu: uschi
	         
	        
	        Chutná polievočka, hotová do 20 minút. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame a za stáleho miešania uvedieme do varu. Pridáme ošúpané a na drobné kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a masox. Za občasného miešania polievku varíme, až kým zemiaky nezmäknú. 
Polievku rozmixujeme, prilejeme mlieko a keď zovrie, odstavíme. Prisypeme nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať, prípadne dochutíme.
 - Polievočku naservírujeme, podávame s plátkami  bagety, nasucho opečenými na panvici a posypanými syrom.