Pórová polievka
Krémová pórovo-zemiaková polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór aj
so zelenou časťou, krátko restujeme. Pridáme očistené
a na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
- Potom celú zmes rozmixujeme, pridáme smotanu, dochutíme
a ešte raz prevaríme. Na tanieroch môžeme polievku posypať osmaženým pórom, pokvapkať maslom, prípadne smotanou.
- TIP: Ak chceme túto polievku povýšiť na sviatočnú, tak ju na tanieri namiesto póru ozdobíme šľahačkovými haluškami s cointreau – pomarančovým likérom. Pripravíme ich tak, že vyšľaháme smotanu so stužovačom a pár kvapkami likéru a potom lyžicou odoberieme do každej porcie jednu halušku.
|