Pórová polievka

Krémová pórovo-zemiaková polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór aj so zelenou časťou, krátko restujeme. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
  2. Potom celú zmes rozmixujeme, pridáme smotanu, dochutíme a ešte raz prevaríme. Na tanieroch môžeme polievku posypať osmaženým pórom, pokvapkať maslom, prípadne smotanou.
  3. TIP: Ak chceme túto polievku povýšiť na sviatočnú, tak ju na tanieri namiesto póru ozdobíme šľahačkovými haluškami s cointreau – pomarančovým likérom. Pripravíme ich tak, že vyšľaháme smotanu so stužovačom a pár kvapkami likéru a potom lyžicou odoberieme do každej porcie jednu halušku.