Krémová polievka z červenej šošovice s údenou pančetou
Takže daľšia jedna z mojich polievok, ako som povedal dnes som pripravil trojchodový obed pre moju maželku tak trochu netradične ...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g lupana |
|
1 ks |
|
2 ks strucik |
|
300 ml |
|
50 ml |
|
,mleté čierne korenie |
|
12 ks |
|
10 ks alebo slaninka |
|
25 g |
|
|
Postup
-
1
Šalotku speníme na masle a oleji, pridáme cesnak ,, všetko nakrájane na drobno ,, pridáme dobre premytú šošovicu a zalejeme vývarom varíme asi 15 minút, pretože táto šošovica je uvarená rýchlo.
-
2
Pančetu si rozložíme na silikónovú podložku alebo pekáč a vložíme do rúry upiecť do zlatova, vytiahneme a necháme usušiť, prepeličie vajíčka vložíme do vriacej vody a varíme asi 2 až 2.5 minúty a po uvarení vychladíme pod tečúcou vodou a olúpeme. Do variacej sa šošovice môžeme priliať vytopený tuk z pančety.
- 3
Uvarenú šosovicu dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom na krémovú polievku, dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Podávame s prepeličími vajíčkami a nakrájanou pančetou.
- 3
Diskusia k receptu