Krémová karí polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Paradajku ponoríme na 10 minút do vriacej vody, olúpeme a pretrieme cez sito.
  2. Banán a jablko olúpeme, jablko rozrežeme na 4 časti, vyberieme jadrovník a spolu s banánom ho nakrájame nadrobno.
  3. Pridáme paradajku a premiešame s polovicou citrónovej šťavy. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a s polovicou ovocno- zeleninovej zmesi udusíme na masle. Pridáme karí korenie, premiešame a zalejeme vodou.
  4. Varíme, až kým v hrnci nezostane 1/3 pôvodného množstva tekutiny. Kyslú smotanu zmiešame so sladkou, po častiach pridáme do polievky a varíme asi 2 minúty.
  5. Polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a zvyškom citrónovej šťavy.
  6. Vložíme zvyšné ovocie a zeleninu. Zohrejeme a podávame posypané nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.