Krémová karfiolová polievka s pangrattou
Autor receptu: diabambulka
Opäť jednoduchá a chutná polievočka, troška inak :-)))
6 porcií |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do osolenej vody a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
- Pangratta :
Zo staršieho chleba, vyberieme striedku, rozmrvíme na plech, pridáme roztopené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150°C. Občas premiešame.
Sušenie trvá len malú chvíľku a preto treba dávať veľký pozor :-)
- Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom.