Krémová karfiolová polievka s pangrattou

Autor receptu: diabambulka

Opäť jednoduchá a chutná polievočka, troška inak :-)))

6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do osolenej vody a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
  2. Pangratta : Zo staršieho chleba, vyberieme striedku, rozmrvíme na plech, pridáme roztopené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150°C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto treba dávať veľký pozor :-)
  3. Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom.