Foto: daewootn
Nastalo obdobie kedy sa začala expedovať bryndza, tak aj já pridám môj recept ktorý mávame na stole častejšie, preto, že nám chutí, je zdravý Zobraziť celý popisNastalo obdobie kedy sa začala expedovať bryndza, tak aj já pridám môj recept ktorý mávame na stole častejšie, preto, že nám chutí, je zdravý a hlavne časovo nenáročný. A jeden z dôvodov je aj to, že máme túto predajňu skoro pod oknom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
20 dkg (balík ) |
|
3 ks ovály-krajíčky tvrd. |
|
2 ks - väčšia |
|
250 g |
|
3 - 4 ks. surové |
|
3 - 4 ks. na vysmážanie |
|
podľa chute |
|
1 a 1/2 litrer |
|
Postup
-
1
Nechám variť 1a 1/2 litra vody do ktorej som vložil dve nadrobno nakrájané cibule s tro-chou soli, varím podľa čuchu, tak aby bola namäkko. Počas varenia si nakrájam kocky chleba / 1x1 /- na krutónky, ktoré usmažím na oleji do chrumkava. Po usmažení ho roz- ložím do polievkových tanierov.
-
2
V polievkovej mise si pritom rozhabarkujem / mixerom / vajíčka, smotanu, bryndzu, odhadom podľa chute soľ na jemný krém do ktorého vlejem horúcu cibuľovú vodu. Ak je treba mixeromn premiešam hmotu a hlavne cibuľku ak sa nestačila rozvariť. Nechám chvíľku pôsobiť, pomiešam a môžem zaliať krutonky na tanieroch. Konzumácia by mala nastať okamžite, nakoľko krutonky rýchlo nabobtnaju a zostala by nám na tanieroch kaša. Polievka sa dá odložiť na neskôr len vtedy ak sme si do nej nepridali zostatok krutónkov.
inak zemiaky používam na zahustenie polievok alebo aj gulášov, bežne.
Mrzí ma, jeden obrázok i keď nepodstatný mi vypadol, zasekol sa mi počitač a tam nastala chyba. Teší ma, že si na recept reagovala.
zemiaky, to čo sa varí na Orave, toto mi neberie, " niečo mi to pripomína " preto demikát nemôžem papkať. Táto krémová mi chutí ohromne tak ako som ju popísal. Je vynikajúca, tak ako si ju ohodnitila
sama. Bryndzových polievok je veľa druhov tak ako aj gulášov, iný kraj, iný mrav. Čakal som, že sa na ňa vyhrniete s tým, že takúto polievku poslala Anka, Katka a niečo aj Zuzka. Pekne pozdravenie.
@Daewootn , diky za ten krasny recept !