Krémová bryndzová polievka
Autor receptu: daewootn
Nastalo obdobie kedy sa začala expedovať bryndza, tak aj já pridám môj recept ktorý mávame na stole častejšie, preto, že nám chutí, je zdravý a hlavne časovo nenáročný.
A jeden z dôvodov je aj to, že máme túto predajňu skoro pod oknom.
4 - 5 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nechám variť 1a 1/2 litra vody do ktorej som vložil dve nadrobno nakrájané cibule s tro-chou soli, varím podľa čuchu, tak aby bola namäkko. Počas varenia si nakrájam kocky chleba / 1x1 /- na krutónky, ktoré usmažím na oleji do chrumkava. Po usmažení ho roz-
ložím do polievkových tanierov.
- V polievkovej mise si pritom rozhabarkujem / mixerom / vajíčka, smotanu, bryndzu,
odhadom podľa chute soľ na jemný krém do ktorého vlejem horúcu cibuľovú vodu.
Ak je treba mixeromn premiešam hmotu a hlavne cibuľku ak sa nestačila rozvariť.
Nechám chvíľku pôsobiť, pomiešam a môžem zaliať krutonky na tanieroch.
Konzumácia by mala nastať okamžite, nakoľko krutonky rýchlo nabobtnaju a zostala by nám na tanieroch kaša.
Polievka sa dá odložiť na neskôr len vtedy ak sme si do nej nepridali zostatok krutónkov.