Krémová bryndzová polievka

Autor receptu: daewootn

Nastalo obdobie kedy sa začala expedovať bryndza, tak aj já pridám môj recept ktorý mávame na stole častejšie, preto, že nám chutí, je zdravý a hlavne časovo nenáročný. A jeden z dôvodov je aj to, že máme túto predajňu skoro pod oknom.

4 - 5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nechám variť 1a 1/2 litra vody do ktorej som vložil dve nadrobno nakrájané cibule s tro-chou soli, varím podľa čuchu, tak aby bola namäkko. Počas varenia si nakrájam kocky chleba / 1x1 /- na krutónky, ktoré usmažím na oleji do chrumkava. Po usmažení ho roz- ložím do polievkových tanierov.
  2. V polievkovej mise si pritom rozhabarkujem / mixerom / vajíčka, smotanu, bryndzu, odhadom podľa chute soľ na jemný krém do ktorého vlejem horúcu cibuľovú vodu. Ak je treba mixeromn premiešam hmotu a hlavne cibuľku ak sa nestačila rozvariť. Nechám chvíľku pôsobiť, pomiešam a môžem zaliať krutonky na tanieroch. Konzumácia by mala nastať okamžite, nakoľko krutonky rýchlo nabobtnaju a zostala by nám na tanieroch kaša. Polievka sa dá odložiť na neskôr len vtedy ak sme si do nej nepridali zostatok krutónkov.