Krémeš s jogurtom fotorecept

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 6. novembra 2015
Krémeš s jogurtom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
Krém:
1/2 l
100 g
1 ks
4 ks
70 g
250 ml
200 g
Čokoládová poleva:
100 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlatista v rúre pri 180 °C asi 10 minút. Jedno cesto narežeme na obdĺžniky.


  2. 2

    Z mlieka, cukru, vanilkového struku, zo žĺtkov a z kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Keď úplne vychladne, vmiešame do pudingu po lyžiciach biely jogurt a necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút. V horúcej smotane roztopíme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Na nepokrájanú časť cesta rozotrieme krém.


  3. 3

    Na krém navrstvíme dotuha vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Navrch poukladáme nakrájané obdĺžniky a polejeme ich polevou. Krémeš pred podávaním necháme poriadne stuhnúť v chladničke.


Diskusia k receptu

fonok
Mnam, hned by som si z neho zajedol.
ivav
Zaujímavý recept, krémeš vyzerá výborne.
dogagador
Prave som robila kremes, nabuduce skusim tento recept, velmi sa m paci, vdaka
babav
Krasna verzia kremesa . Jogurt v pudingu sa mi paci ovela lepsie ,
ako surove bielka. Vdaka za inspiraciu :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia