Krémeš s jogurtom fotorecept
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 6. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlatista v rúre pri 180 °C asi 10 minút. Jedno cesto narežeme na obdĺžniky.
- 2
Z mlieka, cukru, vanilkového struku, zo žĺtkov a z kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Keď úplne vychladne, vmiešame do pudingu po lyžiciach biely jogurt a necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút. V horúcej smotane roztopíme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Na nepokrájanú časť cesta rozotrieme krém.
- 3
Na krém navrstvíme dotuha vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Navrch poukladáme nakrájané obdĺžniky a polejeme ich polevou. Krémeš pred podávaním necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako surove bielka. Vdaka za inspiraciu :-).