Krémeš s jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10-12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlatista v rúre pri 180 °C asi 10 minút. Jedno cesto narežeme na obdĺžniky.


  2. Z mlieka, cukru, vanilkového struku, zo žĺtkov a z kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Keď úplne vychladne, vmiešame do pudingu po lyžiciach biely jogurt a necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút. V horúcej smotane roztopíme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Na nepokrájanú časť cesta rozotrieme krém.


  3. Na krém navrstvíme dotuha vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Navrch poukladáme nakrájané obdĺžniky a polejeme ich polevou. Krémeš pred podávaním necháme poriadne stuhnúť v chladničke.