frezia 68 sa v diskusii pýtala na tento recept. Tak ho pridám, možno zachutí aj ďalším.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Salajku rozmiešame v troške mlieka. Z múky, práškového cukru, masla, vajca a salajky vypracujeme cesto. Rozdelíme na tri časti, každú rozvaľkáme a upečieme na pomastenom plechu. Naplníme a necháme stáť do druhého dňa. Potom pocukrujeme, orežeme kraje a pokrájame na obdĺžniky.
- 2
Plnka: Do polovice mlieka vmiešame kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. V druhej polovici rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a múku a nalejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo, práškový cukor a rum vymiešame a pridáme vychladnutú kašu. (Dúfam, Frezia, že toto je ten recept, čo si hľadala).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
TOTO SOM UZ NAPISLALA NIEKDE ALE ESTE RAZ:
chemicka mi povedala, ze nie je velky rozdiel medzi pouzitim
(VELMI CERSTVEJ-sody bicarbony) a salajky, ked som pracne hladala recept spred 50 rokov ktory sa volal originalne Bohemka.
( je to terajsia Marlenka?) tam sa to vtedy nazyvalo : jelenia sol, takze neviem, ci je to ozaj tak, ked pisete ze nejaky rozdiel predsa len je. Moze niekto odpovedat?
Dakujem za odpoved, davam tu dokopy "kucharku" pre moje nove pokolenie a tak ma zaujimaju originalne a stare recepty.
Aj preto dakujem za Varechu! ....
Ten druhý nepoznám.