Krehký tvarohovo-čučoriedkový koláč fotorecept
Foto: Olinecka
Toto je môj zákusok, ktorý poteší celú rodinku.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
200 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
2 ks |
|
250 g |
|
2 PL (16-18 %) |
|
1 bal. |
|
Na potretie cesta: | |
pikantný |
|
Náplň: | |
500 g |
|
250 g |
|
z 1 citróna |
|
5 PL |
|
100 ml (16-18 %) |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Tvaroh jemný hrudkovitý vymiešame s práškovým cukrom, pridáme zbytok surovín, ktoré dobré premiešame.
-
5
Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- 6
Cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu, menšiu.
- 7
Väčšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm vymastený maslom. Boky cesta mierne vytiahneme, aby sa plnka nedostala pod cesto. Cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku.
- 8
Menšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou radielka nakrájame tenké pásiky cesta.
- 9
Pásiky cesta rozložíme šikmo na plnku, do medzier poukladáme čučoriedky.
- 10
Následne prekryjeme ďalšími pásikmi cesta do tvaru mriežky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
- 11
Po upečení necháme vychladnúť.
- 12
Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
- 6
Jaj ďakujem za nahliadnutie môjho receptu aj tebe prajem pekný deň.
To som rada, že si si našla čas nahliadnuť do receptu a prečítať. Určite vyskúšaj oplatí sa.
Som rada že sa recept páči.
Ďakujem za reakciu na recept som rada že sa recept páči.