Čučoriedkový koláč
Krehký tvarohovo-čučoriedkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Toto je môj zákusok, ktorý poteší celú rodinku.
24-28 porcií |
50 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na plnku.
- Tvaroh jemný hrudkovitý vymiešame s práškovým cukrom, pridáme zbytok surovín, ktoré dobré premiešame.
- Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu, menšiu.
- Väčšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm vymastený maslom. Boky cesta mierne vytiahneme, aby sa plnka nedostala pod cesto. Cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku.
- Menšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou radielka nakrájame tenké pásiky cesta.
- Pásiky cesta rozložíme šikmo na plnku, do medzier poukladáme čučoriedky.
- Následne prekryjeme ďalšími pásikmi cesta do tvaru mriežky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.