Čučoriedkový koláč

Krehký tvarohovo-čučoriedkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Toto je môj zákusok, ktorý poteší celú rodinku.

24-28
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Suroviny na plnku.
  4. Tvaroh jemný hrudkovitý vymiešame s práškovým cukrom, pridáme zbytok surovín, ktoré dobré premiešame.
  5. Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  6. Cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu, menšiu.
  7. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm vymastený maslom. Boky cesta mierne vytiahneme, aby sa plnka nedostala pod cesto. Cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku.
  8. Menšiu časť cesta rozvaľkáme a pomocou radielka nakrájame tenké pásiky cesta.
  9. Pásiky cesta rozložíme šikmo na plnku, do medzier poukladáme čučoriedky.
  10. Následne prekryjeme ďalšími pásikmi cesta do tvaru mriežky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
  11. Po upečení necháme vychladnúť.
  12. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.