Foto: tatricka
Koláčik je ľahučký , chutný a vaľmi ho máme všetci radi. Moc nám chutí.
40
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
20 g |
|
7 PL |
|
2 ČL |
|
350 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
Plnka orechová: | |
150 g |
|
150 g |
|
4 ks na sneh |
|
Plnka tvarohová: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto : Z kvasníc , vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Na dosku dáme múku , palmarín , žĺtka a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme v tvare obdĺžnika (formát A4) celé potrieme džemom. Z jednej aj z druhej strany stočíme ako roládu. Stred necháme voľný cca 10 cm na plnku. Preložíme na plech. Naplníme plnkou 2 kusy tvarohovou a 2 kusy orechovou. Pečieme ako koláč , cca 45 min. na 160 °C.
- 2
Plnka orechová : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Primiešame cukor a orechy. Plnka tvarohová : Tvaroh , vajce , vanil.cukor , krupicu a kryštálový cukor zmiešame dokopy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu