Krehký orechovo-tvarohový koláč

tatricka - fotkatatricka, 6. mája 2014
Krehký orechovo-tvarohový koláč
Foto: tatricka

Koláčik je ľahučký , chutný a vaľmi ho máme všetci radi. Moc nám chutí.

40
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
20 g
7 PL
2 ČL
350 g
200 g
4 ks
Plnka orechová:
150 g
150 g
4 ks na sneh
Plnka tvarohová:
1 ks
1 ks
1 bal.
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto : Z kvasníc , vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Na dosku dáme múku , palmarín , žĺtka a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme v tvare obdĺžnika (formát A4) celé potrieme džemom. Z jednej aj z druhej strany stočíme ako roládu. Stred necháme voľný cca 10 cm na plnku. Preložíme na plech. Naplníme plnkou 2 kusy tvarohovou a 2 kusy orechovou. Pečieme ako koláč , cca 45 min. na 160 °C.

  2. 2

    Plnka orechová : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Primiešame cukor a orechy. Plnka tvarohová : Tvaroh , vajce , vanil.cukor , krupicu a kryštálový cukor zmiešame dokopy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia