Krehký orechovo-tvarohový koláč

Autor receptu: tatricka

Koláčik je ľahučký , chutný a vaľmi ho máme všetci radi. Moc nám chutí.

40
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Z kvasníc , vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Na dosku dáme múku , palmarín , žĺtka a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme v tvare obdĺžnika (formát A4) celé potrieme džemom. Z jednej aj z druhej strany stočíme ako roládu. Stred necháme voľný cca 10 cm na plnku. Preložíme na plech. Naplníme plnkou 2 kusy tvarohovou a 2 kusy orechovou. Pečieme ako koláč , cca 45 min. na 160 °C.
  2. Plnka orechová : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Primiešame cukor a orechy. Plnka tvarohová : Tvaroh , vajce , vanil.cukor , krupicu a kryštálový cukor zmiešame dokopy.