Jahodový zákusok
Krehké „lazane“s krémom a jahodami
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
12-13 minút na 170 °C |
Postup- Cesto: Hladkú múku, rozpustenú Ceru, Ramu a štipku soli zmiesime
na cesto, ktoré necháme odstáť pri izbovej teplote. Odstáte cesto rozvaľkáme na hrúbku 3–4 mm a vykrojíme 15 rovnakých štvorcov. Pečieme na 170 °C 12–13 minút.
- Plnka: Smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme odkvapkanú ricottu a zľahka premiešame. Jahody nakrájame na plátky.
- Postupne vrstvíme štvorec upečeného cesta, plnku (pomocou vrecka) a nakrájané jahody. Hotové "lazane" tvoria 3 cestá a 2 plnky. Napokon posypeme práškovým cukrom.
|