Foto: Anad
Recept mám od kolegyne. Rozhodne stoja za vyskúšanie.
50 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
300 g (alebo Palmarin) |
|
200 g |
|
100 g mleté |
|
4 ks |
|
Okrem toho: | |
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
(na zlepovanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu zmiesime a dáme do chladničky stuhnúť na hodinu.
- 2
Cesto rozvaľkáme a vykrojíme formičkou kolieska alebo kvietky, polovicu vykrojíme s otvorom.
- 3
Uložíme na plech, potrieme bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Ja som posypala hnedým trstinovým.
- 4
Pečieme na 170 stupňov približne 12 minút. Treba sledovať aj podľa rúry.
- 5
Upečené zlepíme lekvárom podobne ako linecké pečivo.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu