Foto: dr
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,10 kg menší |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 ks väšia |
|
10 strúčikov |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
20 guličiek |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
štipka sušený |
|
1 PL |
|
(alebo vývar) |
|
Postup
-
1
Očisteného králika rozporcujeme na menšie kúsky, prešpikujeme slaninkou a potrieme marinádou - rozpustené maslo, pretlačených 8 strúčikov cesnaku, podrvených 10 guličiek farebného korenia, štipku tymiánu, drvenú rascu a horčicu zmiešame a natrieme kúsky králika. Prikryté uložíme na 24 hodín do chladničky.
- 2
Na druhý deň si s kúskom slaninky potrieme dno pekáča, poukladáme kúsky králika, ktorého posolíme z oboch strán, pridáme očistenú nakrájanú zeleninu - mrkvu, petržlen, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Ďalej pridáme bobkový list, 10 guličiek farebného korenia, pokrájanú oravskú slaninku na kocky, podlejeme vodou alebo vývarom približne do polovičky mäsa, pekáč prikryjeme a dusíme v rúre cca 60 minút. V polovičke času králika otočíme.
- 3
Keď je králik mäkký vyberieme ho z pekáča, výpek aj so všetkým čo v ňom je rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme podávať.
- 4
Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, ryžu alebo knedľu. Ja som zvolila hrnčekovú knedľu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som tiez vcera piekla kralicie nohy podla receptu z Lidla, teda na mrkve a inej zelenine. Recept bol na morcacie stehno, ale je to univerzalny recept, teda aj na kralika. Najdete ho v lidlovych novinach alebo video na ich stranke. Vnukovi velmi chutilo, nezabudol niekolkokrat okomentovat, ako mu to velmi chutí.
@dr velmi dobry recept. 5*
nezostalo?