Králik so zemiakovými kroketami a s hubami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Celého králika rozoberieme tak, aby ostal chrbát a stehná – zadné a predné. Mäso z predných stehien rozmixujeme so smotanou tak, aby vznikla jemná fašírka.
- Z chrbta stiahneme celý pupok po rebrách a vyklepeme ho na tenkú vrstvu. Na rozklepaný chrbát natrieme rovnomerne fašírku a zrolujeme ho. Na panvici opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 8 minút pri teplote 200 °C.
- Zemiakové krokety: Zemiaky dáme uvariť do osolenej vody. Uvarené zemiaky scedíme a necháme odpariť, potom ich prepasírujeme. Do hrnca dáme 100 ml vody spolu s maslom, necháme zvariť, pridáme zemiaky a múku a varíme „na biele dno“ asi 3 minúty.
- Potom cesto vyberieme, pridáme vajce a tvarujeme malé krokety, ktoré potom vyprážame pri teplote 180 °C dozlatista tak, aby boli chrumkavé.
- Čerstvý lievikovec trúbkovitý očistíme. Na panvicu dáme maslo a nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lievikovec a pomaly podusíme.
|