Králik so zemiakovými kroketami a s hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Celého králika rozoberieme tak, aby ostal chrbát a stehná – zadné a predné. Mäso z predných stehien rozmixujeme so smotanou tak, aby vznikla jemná fašírka.
  2. Z chrbta stiahneme celý pupok po rebrách a vyklepeme ho na tenkú vrstvu. Na rozklepaný chrbát natrieme rovnomerne fašírku a zrolujeme ho. Na panvici opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 8 minút pri teplote 200 °C.
  3. Zemiakové krokety: Zemiaky dáme uvariť do osolenej vody. Uvarené zemiaky scedíme a necháme odpariť, potom ich prepasírujeme. Do hrnca dáme 100 ml vody spolu s maslom, necháme zvariť, pridáme zemiaky a múku a varíme „na biele dno“ asi 3 minúty.
  4. Potom cesto vyberieme, pridáme vajce a tvarujeme malé krokety, ktoré potom vyprážame pri teplote 180 °C dozlatista tak, aby boli chrumkavé.
  5. Čerstvý lievikovec trúbkovitý očistíme. Na panvicu dáme maslo a nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lievikovec a pomaly podusíme.