Králik s kapustou
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciované králiky. Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu.
- 2
Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu. Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi hodinu na 250°C.
- 3
Asi 10 minút pred koncom polejeme jogurtom a posypeme strúhaným syrom. Podávame s domácim chlebom alebo so zemiakmi pečenými s mladou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Divný recept ale ten jogurt a syr ... ved to je už iba zapečatenie kapusty. či?
Neide mi na rozum ta slanina pod kapustou .... Ved nie je vôbec potrebná. Ja chcem mať králika a nie bravčové :-) Slaninou pokrývam ak ho pečiem na priamo. Napríklad chrbát s plnkou ;-)