Králik s kapustou

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Králik s kapustou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

2 ks
1 hlávka
150 g
1,2 kg
20 mlo
2 ks väčšie - na zahustenie kapusty
 na strúhanie




Postup

  1. 1

    Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciované králiky. Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu.

  2. 2

    Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu. Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi hodinu na 250°C.

  3. 3

    Asi 10 minút pred koncom polejeme jogurtom a posypeme strúhaným syrom. Podávame s domácim chlebom alebo so zemiakmi pečenými s mladou cibuľkou.

Diskusia k receptu

ubka
Celkom sa mi nepozdáva, že králik bol prekrytý kyslou kapustou a poliaty jogurtom, to tá kapusta je kde ?
snehy
Ako čítam tak čítam. "Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu. Trochu polejeme olejom"
Divný recept ale ten jogurt a syr ... ved to je už iba zapečatenie kapusty. či?
Neide mi na rozum ta slanina pod kapustou .... Ved nie je vôbec potrebná. Ja chcem mať králika a nie bravčové :-) Slaninou pokrývam ak ho pečiem na priamo. Napríklad chrbát s plnkou ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia