Králik na môj spôsob fotorecept

oksimo - fotkaoksimo, 17. mája 2014
Králik na môj spôsob (fotorecept)
Foto: oksimo

Mám veľmi rád králičie mäso a toto je jeden z receptov, čo som si obľúbil

Suroviny

1 ks (alebo zajac)
3 ks
3 ks
 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika si umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané čerstvé bylinky, každý podľa svojej chuti, ktoré sa mu k tomu hodia, ja som mal po ruke čerstvú šalviu, majorán, trošku rozmarínu a bazalky.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme dve hodinky trošku odležať, naporcujeme (môžeme naporcovať hneď, len ja som akurát nestíhal heh) a zprudka opečieme na oleji z obidvoch strán.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu a jablká si očistíme a nakrájame na štvrtinky, osolíme, okoreníme a opečieme ich vo výpeku z králika, zalejeme trochou bieleho vína a chvíľu povaríme.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplého králika prelejeme, asi tak 1 dcl brandy, zapálime ho, nech alkohol vyhorí a dodá mäsku takú mňamky arómu :)

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cibuľu s jablkami, zalejeme ešte trochou bieleho vína a necháme to celé odpočívať. Ja som to nechal celú noc (ale nemusíme, môžeme pokračovať hneď). Na druhý deň som to obložil prerastenou slaninkou a šupol do rúry a pomaly piekol, kým to nebolo hotové a krásne do zlata upečené.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa to celé pieklo, spravil som opekané nové zemiačky a urobil som k tomu smotanovu omáčku. Opražil som jarnú cibuľku, na výpeku zo zajaca, čo som si trošku ukradol z pekáča popri pečení, pridal sladkú smotanu a varením ,za stáleho miešania, redukoval. Na záver, keď bola omáčka dostatočné hustá, som pridal na drobno nakrájané bylinky (šalviu a majoránku).

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčka...

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naservíroval na tanier a šlo sa hodovať :-)

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Keď budem mať králika, na sto percent urobím. Ukladám do KK. Asi vynechám to flambovanie, ešte som to neskúšala.
len tak pre zaujimavost,aky vyznam ma pacovat zatiahnute-opecene maso?