Králik na môj spôsob fotorecept

oksimo - fotkaoksimo, 17. mája 2014
Králik na môj spôsob (fotorecept)
Foto: oksimo

Mám veľmi rád králičie mäso a toto je jeden z receptov, čo som si obľúbil

Suroviny

1 ks (alebo zajac)
3 ks
3 ks
 plátky




Postup

  1. 1

    Králika si umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané čerstvé bylinky, každý podľa svojej chuti, ktoré sa mu k tomu hodia, ja som mal po ruke čerstvú šalviu, majorán, trošku rozmarínu a bazalky.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme dve hodinky trošku odležať, naporcujeme (môžeme naporcovať hneď, len ja som akurát nestíhal heh) a zprudka opečieme na oleji z obidvoch strán.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu a jablká si očistíme a nakrájame na štvrtinky, osolíme, okoreníme a opečieme ich vo výpeku z králika, zalejeme trochou bieleho vína a chvíľu povaríme.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplého králika prelejeme, asi tak 1 dcl brandy, zapálime ho, nech alkohol vyhorí a dodá mäsku takú mňamky arómu :)

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cibuľu s jablkami, zalejeme ešte trochou bieleho vína a necháme to celé odpočívať. Ja som to nechal celú noc (ale nemusíme, môžeme pokračovať hneď). Na druhý deň som to obložil prerastenou slaninkou a šupol do rúry a pomaly piekol, kým to nebolo hotové a krásne do zlata upečené.

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa to celé pieklo, spravil som opekané nové zemiačky a urobil som k tomu smotanovu omáčku. Opražil som jarnú cibuľku, na výpeku zo zajaca, čo som si trošku ukradol z pekáča popri pečení, pridal sladkú smotanu a varením ,za stáleho miešania, redukoval. Na záver, keď bola omáčka dostatočné hustá, som pridal na drobno nakrájané bylinky (šalviu a majoránku).

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčka...

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naservíroval na tanier a šlo sa hodovať :-)

    Králik na môj spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eruska25
Keď budem mať králika, na sto percent urobím. Ukladám do KK. Asi vynechám to flambovanie, ešte som to neskúšala.
radox1
len tak pre zaujimavost,aky vyznam ma pacovat zatiahnute-opecene maso?
pusta
veľmi pekný recept, vyhral si sa s ním a oplatilo sa :-)
pekne naservírované.
máš krásny hodnotný tanier :-)
denyany
Tak to by som rada ochutnala! Králika na takýto spôsob som ešte nejedla, ale veľmi sa mi páči pridaná cibuľa s jablkom, iste to má dovedna fajn chuť. Neostáva mi iné, len urobiť, aby som zistila, akú to má chuť.
veronika353
Zajímavý recept,zrovna dnes peču králíka se slaninou,česnekem,tymiánem a kmínem:-))))Ukládám si a někdy vyzkouším.
chutimi
@radox1 To presne aj mne napadlo. Rovnako aj to, preco autor neflambovat az na konci, pokial chcel zvyraznit chut. A pri flambovani ide aj o show. Tiez nechapem, preco vsetci ku kralikovi leju smotanu. To vino s jablkami a cibulou by bolo podla mna samotne OK, mozno by som tam prihodil nejaky klincek.
radox1
asi tak,menej je niekedy viac,ta smotana naburala inac dobru kombinaciu chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia