Foto: oksimo
Mám veľmi rád králičie mäso a toto je jeden z receptov, čo som si obľúbil
Postup
-
1
Králika si umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané čerstvé bylinky, každý podľa svojej chuti, ktoré sa mu k tomu hodia, ja som mal po ruke čerstvú šalviu, majorán, trošku rozmarínu a bazalky.
-
2
Necháme dve hodinky trošku odležať, naporcujeme (môžeme naporcovať hneď, len ja som akurát nestíhal heh) a zprudka opečieme na oleji z obidvoch strán.
-
3
Cibuľu a jablká si očistíme a nakrájame na štvrtinky, osolíme, okoreníme a opečieme ich vo výpeku z králika, zalejeme trochou bieleho vína a chvíľu povaríme.
-
4
Ešte teplého králika prelejeme, asi tak 1 dcl brandy, zapálime ho, nech alkohol vyhorí a dodá mäsku takú mňamky arómu :)
-
5
Pridáme cibuľu s jablkami, zalejeme ešte trochou bieleho vína a necháme to celé odpočívať. Ja som to nechal celú noc (ale nemusíme, môžeme pokračovať hneď). Na druhý deň som to obložil prerastenou slaninkou a šupol do rúry a pomaly piekol, kým to nebolo hotové a krásne do zlata upečené.
-
6
Kým sa to celé pieklo, spravil som opekané nové zemiačky a urobil som k tomu smotanovu omáčku. Opražil som jarnú cibuľku, na výpeku zo zajaca, čo som si trošku ukradol z pekáča popri pečení, pridal sladkú smotanu a varením ,za stáleho miešania, redukoval. Na záver, keď bola omáčka dostatočné hustá, som pridal na drobno nakrájané bylinky (šalviu a majoránku).
-
7
Omáčka...
-
8
Naservíroval na tanier a šlo sa hodovať :-)
pekne naservírované.
máš krásny hodnotný tanier :-)